|

Sağlık ve Medeniyet Derneği'nden sağlık çalışanlarına anlamlı Gazze çağrısı

Sağlık ve Medeniyet Derneği, İsrail'in yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze'de yakıt, tıbbi malzeme ve gıda eksikliğinin giderilmesi için kampanya başlattı. 'Bir gün Gazze'ye' sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında; Türkiye'deki sağlık çalışanlarına aylık kazançlarının 30'da birini Gazze'nin acil ihtiyaçları, ilaç, sağlık harcamaları için bağışlama çağrısında bulunuldu.

18:26 - 17/11/2023 Cuma
Güncelleme: 19:51 - 17/11/2023 Cuma
Yeni Şafak
Sağlık ve Medeniyet Derneği 'Bir gün Gazze'ye' kampanyası başlattı.
Sağlık ve Medeniyet Derneği 'Bir gün Gazze'ye' kampanyası başlattı.

İşgalci İsrail, abluka altında tuttuğu Gazze'de sistematik soykırım yapıyor. 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde 4 bin 710’u çocuk ve 3 bin 160’ı kadın olmak üzere 11 bin 500 kişi öldürüldü.


Sağlık ve Medeniyet Derneği, işgalci Israil devletinin hasta, hastane, doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarını sistematik bir şekilde hedef alınmasının kabul edilemeyeceğini ilan ederek, bu cinayetlerin durması çağrısında bulundu. Sağlık ve Medeniyet Derneği, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıların ardından bölgedeki ihtiyaçların giderilmesi için dernek tarafından acil yardım kampanyası başlatıldı.


Kampanya kapsamında; Türkiye'deki sağlık çalışanlarının ayda 1 gün Gazze için çalışarak aylık kazançlarının 30'da birini Gazze'nin acil ihtiyaçları, ilaç, sağlık harcamaları için bağışlaması hedefleniyor.


'Türkiye'deki sağlık çalışanları ayda bir gün Gazze için çalışıyor'

Sağlık ve Medeniyet Derneği'nden yapılan açıklamada,
"Filistin'de hastaneler bombalanıyor. Bebekler, çocuklar, kadınlar öldürülüyor. Seyretmekten daha fazlasını yapabiliriz. Gördüğümüz kötülüğü sadece dilimizle değil elimizin emeğiyle de engelleyelim. Her gün kendimiz için çalışıyoruz. Sağlık çalışanları olarak; Ayda bir gün Gazze için çalışıyoruz. Aylık kazancınızın 30'a birini ayırarak Gazze'de akan kanın durmasına, yaraların sarılmasına destek olun"
denildi.

Sağlık ve Medeniyet Derneği katliama sessiz kalmıyor

Karşılarında kimsenin olmadığını zannederek pervasızca saldırıların devam etmesine göz yummayacaklarını belirten Sağlık ve Medeniyet Derneği'nden,
"Tarih boyunca hiçbir savaşta hedef alınmayan hastalar, bebekler, çocuklar, kadınlar, doktorlar, hemşireler, hastaneler malesef bu barbar devlet tarafından kasıtlı olarak hedef alınmaktadır.

Bizler de bu katliama sessiz kalmamak adına ve insani duygularımızın bir gereği olarak bu çalışmayı başlatmış bulunuyoruz. Mensuplarımız olarak başlattığımız bu çalışmaya tüm sağlık çalışanlarından yoğun teveccüh gerçekleşmiştir.

Türkiye'deki tüm sağlık çalışanları aylık kazançlarının 30'da birini Gazze'nin acil ihtiyaçları, ilaç, sağlık harcamaları için bağışlıyor. Filistin özgür oluncaya kadar bu çalışmamız devam edecek. Kendi çocuklarımız, ailemiz için çalıştığımız gibi oradaki bebeklerimiz, çocuklarımız, kardeşlerimiz ve ailelerimiz için de çalışacağız"
açıklamasında bulunuldu.

#Sağlık ve Medeniyet Derneği
#Gazze
#İsrail
#sağlık
#sağlık çalışanları
#Türkiye
8 ay önce