|

Şahbaz Şerif ve Pakistan halkından Erdoğan'a destek

Yarın yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdiklerini ve dua ettiklerini belirten Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif, Haziran sonrası Türkiye’nin bölgesel ve küresel dinamikleri şekillendirecek önemli bir aktör olacağına inandığını belirtti.

Yeni Şafak
14:39 - 23/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:07 - 23/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye-Pakistan ilişkilerini öven Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçimlerde başarılar diledi. Şehbaz Şerif, "Saygıdeğer kardeşim ve yakın dostum olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Partinin 2002'de seçilmesinden bu yana Türkiyenin dönüşümünde baş rolde olmuştur" ifadelerini kullandı.

Şerif, devamında şunları söyledi: "Türkiye, geleceğini belirleyecek ve bugüne kadar elde edilen kazanımları pekiştirecek olan tarihi bir dönüşümün doruğunda bulunuyor. Saygıdeğer kardeşim ve yakın dostum olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK) Partisinin 2002 yılında başa geçmesinden beri Türkiye'nin dönüşümüne başkanlık etti. Dinamik liderliği, Türkiye'nin geçen yıllar içinde attığı büyük adımlarda etkili olmuştur."


Şerif, Türkiye’de halkın ekonomik kalkınması, demokratikleşmesi ve güçlenmesi yolundaki sağlam ilerleyişin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyonuna ve kararlı duruşuna borçlu olduğunun da altını çizdi.

"Kardeşlik ilişkileri eşi benzeri görüşmemiş bir seviyede"

Türkiye ile Pakistan arasındaki kardeşlik ilişkilerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev süresinde eşi benzeri görülmemiş bir seviyeye geldiğini de dile getiren Şerif şunları ekledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatın her alanında vurguladığı “sosyal adalet” sloganının, zamanın ruhunu yakaladığını ifade eden Şerif, Haziran sonrası Türkiye’nin bölgesel ve küresel dinamikleri şekillendirecek önemli bir aktör olacağına inandığını da belirtti.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın
ces
ur dış politikasından etkilendik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dinamik liderliğinde, özellikle de Keşmir, Filistinliler ve Rohingya’lılar başta olmak üzere ezilenlerle olan dayanışması ve onlara desteğiyle Türkiye'nin izlediği cesur dış politikasından esinlenip etkilendiklerini kaydeden Şerif, Haziran seçimlerinde Erdoğan’a dua ettiğini açıkladı.

#Pakistan
6 yıl önce