Şehit Haniye'nin oğlu Abdusselam'dan kararlılık mesajı: Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz!

13:09, 03/08/2024, Cumartesi
AA
Şehit Haniye'nin oğlu Abdusselam'dan kararlılık mesajı: Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz!
Abdusselam Haniye

Şehit Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin büyük oğlu Abdusselam Haniye, yıkımlar ve işgale rağmen mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini belirtti. Haniye, "Bu cani siyonist düşmana mesajım, yüzyılı aşkın süredir liderlerimize yapılan bu saldırılar bizi durduramaz. Filistin halkının yürüyüşünü ve devrimini durduramayacaksınız" ifadelerini kullandı.

İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayarak şehit olan
İsmail Haniye
, Katar’ın başkenti Doha'da kılınan cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Törenin ardından Hamas yöneticileri ile taziyeleri kabul eden Abdusselam Haniye, açıklamalarda bulundu.


Filistin halkının mücadelesinin durdurulamayacağını dile getiren oğul Haniye, "Bu cani siyonist düşmana mesajım, yüzyılı aşkın süredir liderlerimize yapılan bu saldırılar bizi durduramaz. Filistin halkının yürüyüşünü ve devrimini durduramayacaksınız." dedi.


"Zafer yakın"


Zaferin yakın olduğunu ifade eden Haniye, "Halkımıza, Filistin halkına, Gazze'deki halkımıza, Allah'ın izniyle zaferin yakın olduğunu söylüyorum. Allah'ın izniyle acılar sona erecek. Umuyoruz ki bu üzerimizdeki kasvetli hava dağılacaktır." ifadelerini kullandı.


"Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz"


Ayrılığın zor olduğunu ancak bunun "en hayırlı ayrılık" olduğunu vurgulayan Haniye, şunları kaydetti:


"Filistin halkının önderi olan babama yönelik tüm çabalarınız için Allah'a şükrediyorum, bu ayrılık acısı anlamına geliyor ama biz babamızın şehitlik mührüyle kendimizi kutluyoruz. Babamın kanı Gazzeli çocukların veya kişilerin kanından daha kıymetli olmadığı gibi bizim gözyaşlarımız da şehit ailelerinin gözyaşlarından daha kıymetli değildir.


Filistin halkının liderlerine ve ailelerine bu kutlu zaferi yaşatacağız. Umarım mesajım tüm İslam ve Arap ülkelerinin başkentlerine ulaşır ve bir gün Filistin halkıyla, liderleriyle, şehit aileleriyle birlikte bu zaferi kutlayacağız. Bizim mesajımız apaçıktır, izzet ve şerefin mesajıdır. İsrail'in bu bölgedeki işgali ve mevcudiyeti son bulacak ve bunu kutlayacağız. Yıkımlar, işgaller, soykırımlar olsa da bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.


Katil İsrail'in Haniye suikasti


Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu.


İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz'da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye'nin Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.


İran ve Hamas Hareketi suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.


Haniye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'ın yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.




Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026