|

Soltan 321 gündür grevde

Aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 50 İhvan mensubunun yargılandığı davanın duruşması ertelendi. Mısır'da cunta yönetiminin darbesinden bu yana açlık grevinde bulunan Muhammed Soltan'ın 321 günü tamamladığı belirtilirken, haksız yere tutulan Soltan'ın tahliye talebi de reddedildi.

18:43 - 13/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 18:50 - 13/12/2014 Cumartesi
AA

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, kamuoyunda "Rabia Operasyonları Birimi" davasının görülmesine başkent Kahire'nin güneyindeki Tora'da bulunan Polis Merkezinde devam edildi. Davanın duruşması, savcılığın iddianamesinin dinlenmesi için 21 Aralık'a ertelendi.


Öte yandan İhvan yöneticilerinden Salah Sultan'ın, "321 gündür açlık grevi yapan ve sağlık durumu kötüleşen oğlu Muhammed Sultan'ın tahliye edilmesi" yönündeki talebi reddedildi. Sultan'ın söz konusu talebinin 6'ncı kez reddedildiği ifade edildi.


ABD vatandaşı olan Muhammed Sultan, tutukluluk halini protesto için 321 gün önce açlık grevine başlamıştı.


Aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii'nin de bulunduğu 50 İhvan üyesinin yargılandığı ve kamuoyunda "Rabia Operasyonları Birimi" olarak bilinen davada sanıklara, "14 Ağustos'ta Rabiatul Adeviyye gösterilerinin dağıtılması sırasında ülkede kaos çıkarma, polis karakolları, kamu malları, devlet kurumları ve özel kuruluşlar ile kiliselere saldırı planı hazırlama" gibi suçlamalar yöneltiliyor.

#mısır
#ihvan
#muhammed bedii
9 yıl önce