|

Suikast silahı tanıdık

Tunus''ta muhalif politikacı El Brahmi''yi öldüren kurşunların şubat ayındaki Şükrü Belıyd suikastında kullanılan silahtan çıktığı belirlendi. 4 kişi tutuklandı. Bir numaralı şüpheli selefi Ebu Bekir Hakim ise silah kaçakçılığı suçlamasıyla aranıyor.

.
00:00 - 27/07/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:40 - 26/07/2013 Cuma
Yeni Şafak
Suikast silahı tanıdık
Suikast silahı tanıdık

Tunus'ta suikasta kurban giden muhalif siyasetçi Muhammed İbrahimi'nin geçen Şubat ayında öldürülen bir diğer muhalif lider Şükrü Belıyd suikastında kullanılan silahla öldürüldüğü ortaya çıktı. Halk Cephesi Koalisyonu Genel Koordinatörü ve Tunus Kurucu Meclisi Başkan Yardımcısı Muhammed İbrahimi, evinin önünde suikast sonucu öldürülmüştü. Demokratik Yurtsever Parti Genel Sekreteri Şükrü Belaid ise geçtiğimiz Şubat ayında yine evinin önünde öldürülmüştü. İki politikacı da Tunus Halk Cephesi içerisinde yer alıyordu.

Öte yandan İbrahimi'ye düzenlenen suikastın yankıları devam ederken, sol ve liberal eğilimli 29 parti ve örgüt, 'Ulusal Kurtuluş Konseyi (UKK)' adıyla yeni bir oluşum başlattı.

Mısır'daki muhalefet cephesine benzerliğiyle dikkat çeken Konseyden yapılan açıklamada, aralarında Tunus'un Sesi'nin de bulunduğu muhalif partiler ile bazı sivil toplum kuruluşlarının UKK çatısı altında bir araya geldiği belirtildi. Halka genel grev ve sivil itaatsizlik çağrısında bulunan UKK hedeflerini, mevcut hükümetin feshedilmesi, yeni anayasayı hazırlamak ve ulusal birlik hükümetinin kurulması olarak belirledi.

THY seferlerini iptal etti

Tunus Havayolları, muhalif milletvekili Muhammed İbrahimi'nin suikatta hayatını kaybetmesinin ardından ilan edilen genel greve tabi olarak dün tüm seferlerini iptal etti. Türk Hava Yolları (THY) da genel grev kararı sebebiyle dün bu ülkeye yapılacak seferlerini iptal etti.


11 yıl önce