|

Suudi Kraliyet ailesinden Kaşıkçı ailesine başsağlığı

Suudi Arabistan Kralı Selman ile Veliaht Prens Muhammed bin Selman, öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ailesine başsağlığı diledi. Kral ve Prens'in Suudiler tarafından öldürülen Kaşıkçı'nın ailesine taziye dileğinde bulunması, 'Katil, cinayet mahallinde' yorumlarını da beraberinde getirdi. Öte yandan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, ABD kanalına verdiği röportaj sırasında, "Prens'in haberi yoktu" açıklamasını yaptı. Bakan Cubeyri'nin oldukça endişeli olduğu görüldü.

Yeni Şafak
01:31 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:54 - 22/10/2018 Pazartesi
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve oğlu Prens Muhammed bin Selman
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve oğlu Prens Muhammed bin Selman

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile Veliaht Prens Muhammed bin Selman, öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ailesine başsağlığı diledi.

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'ya göre, Kral Selman ile Veliaht Prens Bin Selman, Kaşıkçı'nın oğlu Salah'ı telefonla arayarak taziyede bulundu. Kral Selman ve Prens Bin Selman, Salah'la ayrı ayrı gerçekleştirdikleri görüşmelerde, Kaşıkçı ailesine ve yakınlarına en içten başsağlığı dileklerini iletirken, Salah da onlara teşekkür etti.

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra haber alınamayan Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü" açıklamıştı.


ABD'nin Fox News haber kanalında konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr, Prens Bin Selman'ın Kaşıkçı cinayetine dair bilgi ve sorumluluğu olmadığını savundu.

Kaşıkçının ölümünde ismi geçen kişilerin Veliaht Bin Selman'a yakın kişiler olmasına rağmen Bin Selman'ın olaydan nasıl habersiz olabildiğine ilişkin soru üzerine Cubeyr, bu isimlerin Veliaht'a yakın olmadığını iddia etti.
Cubeyr'in röportaj sırasındaki endişeli ve heyecanlı hali dikkati çekti.


#Kral Selman
#Suudi Arabistan
#Veliaht Prens Bin Selman
#Cemal Kaşıkçı
5 yıl önce