Teknoloji devinden koronavirüs önlemi: Tüm mağazalarını kapatıyor

10:56, 01/02/2020, CumartesiG: Güncelleme: 11:10, 01/02/2020, Cumartesi
Diğer
Teknoloji devinden koronavirüs önlemi: Tüm mağazalarını kapatıyor
Dünya devleri, koronavirüs salgını nedeniyle Çin'deki mağazalarını kapatıyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, Çin'de başlayan koronavirüs salgını nedeniyle ülkedeki tüm mağazalarını kapatma kararı aldıklarını duyurdu. Çin'de başlayan ve çok sayıda ülkeye yayılan 'corona virüs'ü nedeniyle Çin'deki tüm mağazalarını kapatma kararı aldığı öğrenildi. Çin'deki Apple mağazalarının en az 9 Şubat 2020'ye kadar kapalı kalacağı öğrenildi.

Çin’in Vuhan kentinde otaya çıkan ve çok sayıda ülkeye yayılan koronavirüs salgını nedeniyle dünyaca ünlü dev şirketlerden, ülkedeki faaliyetlerini geçici olarak durdurma ya da kısıtlama kararları geliyor. Birçok marka mağazalarını kapatırken, onlara teknoloji devi Apple da eklendi. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, koronovirüs nedeniyle ülkedeki tüm mağazaların kapatılmasına karar verildiği belirtildi. Yetkililer, Apple mağazalarının en erken 9 Şubat 2020'ye kadar kapalı kalacağını ifade etti.

Çin’in Vuhan kentinde otaya çıkan ve çok sayıda ülkeye yayılan koronavirüs salgını nedeniyle dünyaca ünlü dev şirketlerden, ülkedeki faaliyetlerini geçici olarak durdurma ya da kısıtlama kararları geliyor. Birçok marka mağazalarını kapatırken, onlara teknoloji devi Apple da eklendi. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, koronovirüs nedeniyle ülkedeki tüm mağazaların kapatılmasına karar verildiği belirtildi. Yetkililer, Apple mağazalarının en erken 9 Şubat 2020'ye kadar kapalı kalacağını ifade etti.
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/02/01/11/05/resized_ef2b5-e872ad0bkjbhvg.jpg

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/02/01/11/05/resized_fbd78-2e74a75ekjhgfds.jpg

Bir bir dükkan kapatıyorlar

Geçtiğimiz günlerde İsveç merkezli mobilya devi IKEA da ülkedeki 14 mağazasını geçici olarak kapattığını açıklamıştı. Daha önce de ABD merkezli kahve zinciri Starbucks, Çin'deki yaklaşık 4300 şubesinden yarısını geçici olarak kapatma kararı almıştı. Facebook ise çalışanlarının Çin’e gidişine kısıtlama getirerek, sadece özel izinle bu ülkeye gidişe onay vereceğini duyurmuştu. Teknoloji devi Apple da bu ülkedeki mağazalarının bir kısmını kapatma kararı almışı.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026