|

Tercümanına sinirlenen Zelenskiy çevirisini kendi yaptı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yapılan üçlü zirvede Ukraynaca konuşurken, tercümanının cümlelerini kısa kesmesi üzerine sinirlendi. Zelenski, kendi cümlelerini İngilizce’ye kendisi çevirdi.

14:08 - 19/08/2022 Cuma
Güncelleme: 14:14 - 19/08/2022 Cuma
Diğer
Zelenskiy
Zelenskiy

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dün Lviv’deki Potoçki Sarayı’nda düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile birlikte üçlü zirveye katıldı.

Zelenski, basın toplantısında çevirmenin sözlerini İngilizce'ye düzgün bir şekilde yorumlamamasından rahatsız oldu ve işi kendisi devraldı.

Halk arasında Ukraynaca konuşmayı tercih ettiği belirtilen Zelenski, tercümana dönerek anlamlı bir şekilde şunları söyledi:

"Ben olasılıklar penceresinden bahsettim. Çözülemez dedim çünkü... Rusya tarafından her gün ateş altında tutuluyoruz. Bir de 'Slava Ukraini' (İngilizce: Glory to Ukraine, Türkçe: Şan olsun Ukrayna'ya) dedim".

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün bir araya geldi.Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün bir araya geldi.

Ardından, tercüman çabucak “Glory to Ukraine” diye cevap verdi.

Bariz bir şekilde sinirlendiği görünene Zelenski, "Çok teşekkür ederim. Bu önemli" şeklinde yanıt verdi.

ŞAN OLSUN UKRAYNA’YA

Ukrayna'nın egemenliğinin ve direnişinin sembolü olarak bilinen “Şan olsun Ukrayna'ya!” ifadesi 2018'den beri Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin resmi selamı olarak kullanılıyor. Selama "Kahramanlara şan olsun!" sözcükleri de eşlik ediyor.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna'nın Lviv kentinde devam eden Rusya-Ukrayna savaşını ele almak için bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeelnski ve Guterres üçlü zirve düzenledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeelnski ve Guterres üçlü zirve düzenledi.

UKRAYNA'DA YAPILAN ÜÇLÜ ZİRVE

Potoçki Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen üçlü zirve, 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukraynalı mevkidaşı Zelenski'nin Ankara-Kiev ilişkilerinin tüm yönlerini stratejik ortaklık düzeyinde görüştükleri ikili görüşmenin ardından BM Genel Sekreteri Guterres'in de katılımıyla üçlü görüşme yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve BM Genel Sekreteri Guterres Lviv'deki üçlü zirvenin ardından açıklama yaptı. Savaşın müzakere masasında sonuçlanacağını umut ettiğini söyleyen Erdoğan, "Tekrar arabulucu rolüne hazırız" dedi. Zelenski de, Erdoğan'ın ziyaretinin "Güçlü bir ülkeden güçlü bir destek mesajı" olduğunu söyledi. Guterres ise, Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki askeri ekipman ve personel çekilmelidir. Santrale yönelik potansiyel bir hasar, intihardır” diye konuştu.

#Zelenskiy
#Ukrayna
#tercüman
2 yıl önce