|

Teröristler İHA'lardan brandayla gizleniyorlar

Türkiye'nin, Fırat'ın doğusuna yönelik harekat hazırlığı nedeniyle terör örgütü YPG tedirgin. Teröristler, sadece tünel kazmıyor. İnsansız hava araçları tarafından saptanmamak için sokakları ve binaların çatılarını da brandalarla kapatıyorlar.

Yeni Şafak
23:16 - 20/12/2018 Perşembe
Güncelleme: 23:19 - 20/12/2018 Perşembe
Diğer
TSK'nın Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonu öncesi PKK'lılar hendekler kazdığı binaların üstünü brandalar ile kapattı.
TSK'nın Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonu öncesi PKK'lılar hendekler kazdığı binaların üstünü brandalar ile kapattı.

Türkiye'nin olası operasyonuna karşı terör örgütü YPG hazırlık yapıyor.

YPG'li teröristler, insansız hava araçları ve silahlı insansız hava araçlarından korunmak için sokakları branda ile kapattı. Teröristler binaların arasına tüneller de kazdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yerli kamikaze olarak tanımlanan "Kargu"ları kullanabileceği belirtiliyor. Özellikle meskun mahalde güvenlik güçlerine katkı sağlaması planlanan Kargu ile bir binanın ya da mağaranın içine girilip tespit yapılabiliyor, tehdit unsurları etkisiz hale getirilebiliyor.

  • Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin karşısında bulunan Ayn El Arab kasabasındaysa teröristler hendek kazarken görüntülendi. Teröristlerin sınır hattına yakın bir bölgede mevzileri birbirine bağlamak için hendek kazdıkları tespit edildi. Kazılan hendeklere daha sonra iş makineleri ile beton da döküldü.

NTV'nin haberine göre, Ayn El-Arab kentinin Zor Mağar bölgesinde bulunan gözetleme kulelerinde de, hareketlilik olduğu gözlendi. Demirören haber ajansına göre bölgeye, minibüsle teröristler götürüldü. Gözetleme kulelerine kamyonla malzeme de taşındı.



#Terör
#PKK
#Branda
5 yıl önce