|

Trump Latin Amerika ziyaretini iptal etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'deki kriz nedeniyle bu hafta yapacağı ilk Latin Amerika ziyaretini iptal ettiği açıklandı.

Yeni Şafak
16:19 - 10/04/2018 Salı
Güncelleme: 16:36 - 10/04/2018 Salı
Diğer
Donald Trump, Suriye için 24 veya 48 saat içerisinde kritik bir karar alacaklarını açıklamıştı.
Donald Trump, Suriye için 24 veya 48 saat içerisinde kritik bir karar alacaklarını açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın hafta sonu yapılacak Latin Amerika zirvesine katılmayacağı, Lima, Peru, Bogota, Kolombiya'yı ziyaret etmeyeceği duyuruldu. Trump'ın Suriye’deki gelişmeleri değerlendirmek üzere ABD’de olacağı belirtildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Trump'ın Suriye'deki gelişmeleri değerlendirmek için Amerika'da kalacağını, dünyadaki gelişmeleri izleyeceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Ocak ayında Beyaz Saray'daki bir toplantıda bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenleri eleştirerek "İğrenç ülkelerden geliyorlar." diyerek eleştirilerle karşılaşmıştı.

Kritik karar bekleniyor

Beşar Esed'e daha önce 'hayvan' diyen ABD Başkanı Donald Trump, Suriye için 24 veya 48 saat içerisinde kritik bir karar alacaklarını açıklamıştı.

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon ise, Başkan Trump'a Suriye'deki kimyasal saldırıya yanıt için bir dizi askeri seçenek sundu. ABD ordu sözcüsü Albay Patrick Ryder, "Askeri seçenek kesinlikle değerlendiğimiz bir şey. Potansiyel askeri seçeneklere bakıyoruz ve bunu Başkan Trump'a sunuyoruz" dedi.

#Donald Trump
6 yıl önce