Trump oyların bölünmemesi için New York belediye başkanını büyükelçi olarak atayabilir

19:49, 05/09/2025, Cuma
AA
Trump oyların bölünmemesi için New York belediye başkanını büyükelçi olarak atayabilir
Trump'ın, New York Belediye Başkanı'nı, Suudi Arabistan'a büyükelçi atamayı düşündüğü öne sürüldü

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Müslüman aday Zohran Mamdani'ye karşı eski New York Valisi Andrew Cuomo'nun tek aday olarak kalması için mevcut New York Belediye Başkanı ve bağımsız aday Eric Adams'ın seçimlerden çekilmesi durumunda Suudi Arabistan'a büyükelçi olarak atayabileceği öne sürüldü. New York Post gazetesinde, Trump'ın danışmanı Witkoff'un söz konusu iddiaları doğruladığı ifade edildi.

ABD'de Donald Trump yönetiminin, kasımda yapılacak New York Belediye Başkanı seçimleri için Demokrat parti adaylığını kazanan Zohran Mamdani'nin önünü kesmek için kentin mevcut Belediye Başkanı Eric Adams'ın yarıştan çekilmesi halinde Suudi Arabistan'a büyükelçi olarak atanmasını değerlendirdiği iddia edildi.

New York Times'ın haberinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un konuyu aktif olarak takip ettiği aktarıldı.

Haberde, Witkoff'un bu hafta başında Florida'da Adams ve yakın çevresindeki kişilerle bu konuyu bizzat görüştüğü ancak Trump'ın Adams'ı Suudi Arabistan büyükelçiliğine aday göstermesi konusunda resmi bir taahhütte bulunup bulunmadığının veya başka bir görev teklif edip etmediğinin henüz belirsizliğini koruduğu ifade edildi.

New York Post gazetesi de kendi kaynaklarından, New York Belediye Başkanı seçimlerinde Mamdani'ye karşı eski New York Valisi Andrew Cuomo'nun tek aday olarak kalması için Trump'ın danışmanı Witkoff'un, Adams'ın bağımsız olarak girdiği yarıştan çekilmesi karşılığında Suudi Arabistan'a büyükelçi olarak atanması için çalıştığı iddialarını doğruladıklarını yazdı.

Mamdani'yi
"komünist deli"
şeklinde sık sık eleştiren Trump’ın, yakın çevresine, 67 yaşındaki eski Vali Cuomo'nun Mamdani'ye karşı tek rakip kalması halinde kazanma şansı en yüksek kişi olduğuna inandığını aktardığı belirtiliyor.

Trump'ın ayrıca Cumhuriyetçi Parti'den tek aday olan Curtis Sliwa'yı da yarıştan çekilmeye ikna etmeye çalıştığı ancak Sliwa'nın yarışın sonuna kadar kalmayı planladığını söylediği ifade ediliyor.

Demokrat Partinin kalelerinden biri olarak bilinen New York'ta Cumhuriyetçi Parti adayının belediye başkanlığını kazanmasına düşük ihtimal olarak bakılıyor.


Müslüman aday Mamdani'nin New York Belediye Başkanı ön seçimini kazanması

New York'ta 24 Haziran'da düzenlenen Demokrat Partinin Belediye Başkanı ön seçimini, kentin Temsilciler Meclisi Üyesi Müslüman Zohran Mamdani kazanmıştı.

Mamdani, oyların yüzde 56'sini alarak en güçlü rakibi eski New York Valisi Andrew Cuomo'yu 12 puan farkla geride bırakmıştı. Bunun üzerine Cuomo, yarışa bağımsız aday olarak devam edeceğini açıklamıştı.

New York Belediye Başkanı Eric Adams da hakkında daha önce açılan yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarından dolayı Demokrat Partiden çekilerek ön seçimlere girmemiş, bağımsız aday olarak yarışa gireceğini duyurmuştu.

33 yaşındaki Zohran Mamdani, 4 Kasım'da yapılacak seçimi kazanması halinde New York'un ilk Müslüman ve Güney Asya kökenli belediye başkanı olacak.


New York Times'dan İsrail'e sert eleştiri: Gazze'deki yayın yasağı savunulamaz
Dünya
New York Times'dan İsrail'e sert eleştiri: Gazze'deki yayın yasağı savunulamaz
ABD'de gözaltına alınan Türk şüpheli bir şekilde öldü
Dünya
ABD'de gözaltına alınan Türk şüpheli bir şekilde öldü
BM zirvesi öncesi skandal karar: ABD'den Filistin heyetine vize engeli
Dünya
BM zirvesi öncesi skandal karar: ABD'den Filistin heyetine vize engeli


Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026