|

Tutuklu 'gazeteci' Deniz Yücel defalarca Kandil'e çıkmış!

PKK propagandası yaptığı tespit edilen ve Almanya'nın İstanbul'daki Başkonsolosluğu'nda 1 ay boyunca saklandığı ortaya çıkarılan Alman Die Welt Gazetesi Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel hakkında dikkati çeken bağlantılar tespit edildi. Merkel başta olmak üzere Alman makamlarının adeta kalkan olduğu Yücel, defalarca Kandil'deki PKK kamplarında bulunmuş.

Yeni Şafak
11:16 - 14/03/2017 Salı
Güncelleme: 11:44 - 14/03/2017 Salı
Diğer
Yücel'in terör örgütü elebaşlarından Cemil Bayık ile Kandil’de yaptığı röportajda bu kare kaydedilmişti.
Yücel'in terör örgütü elebaşlarından Cemil Bayık ile Kandil’de yaptığı röportajda bu kare kaydedilmişti.

Terör örgüyü PKK'nın propagandasını yaptığı tespit edilen Alman Die Welt Gazetesi Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel, geçtiğimiz ay Türkiye'de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yücel'in tutukluluk kararının ardından Alman mercileri 'gazetecimiz tutuklandı' ifadeleriyle süreci çarpıtmaya kalkıştı.



  1. Almanya Başbakanı Angela Merkel, art arda yapmış olduğu açıklamalarla Yücel'in serbest bırakılmasını talep etti.

Merkel'in defalarca serbest bırakılmasını istediği Yücel'in tüm kirli bağlantıları deşifre oldu. PKK'lı teröristle aynı otelde kalan, Kandil'deki PKK kamplarında bulunan Yücel, FETÖ'cülerle de irtibat kurmuş.



Yücel'in terör örgütü elebaşlarından Cemil Bayık ile yaptığı röportaj geçtiğimiz günlerde ortaya çıkarken, istihbarat birimlerinin raporlarına gazetecilik dışında PKK yanlısı çeşitli faaliyetlerde bulunduğu yansıdı.



Teröristle aynı odada kalmış

Akşam gazetesinin haberine göre; Yücel, Edirne'de 2015 tarihinde bir otelde terör örgütü PKK mensubu Esra Gültekin ile aynı odada kaldı. Her ikisinin telefon kayıtları incelendiğinde, terör örgütü üyeleri ve örgütün medyadaki üyeleriyle sık sık görüşmeler yaptıkları ortaya çıktı.



Cevapsız çağrı yoluyla haberleşmiş

Deniz Yücel'in 2016 tarihinde ise Kandil'den dönüş yapan ve Habur'dan Türkiye'ye giriş yaptığı belirtilen PKK'nın üst düzey yöneticilerinden İsmail Özden'in kızı L.F. ile şifreli haberleştikleri tespit edildi. Yücel'in, L.F. ile cevapsız çağrı yoluyla mesaj bıraktıktan sonra konuşmaya internet üzerinden devam ettiği belirlendi. Görüşmeden sonra ikilinin Diyarbakır'da buluştukları ortaya çıktı.


  1. Kandil'e geçtiği tespit edildi
  2. 19 Nisan 2016 tarihinde her ikisinin de kullandığı telefon aynı baz istasyonundan sinyal verdi ve daha sonra bu iki telefonun sinyali kesildi. İstihbarat birimleri yaptıkları çalışmada Yücel ve L.F.'nin birlikte Kandil'e geçtiğini tespit etti. Kandil'den talimat alan Yücel, yazılarını da bu şekilde yazdı.

FETÖ'yle irtibat kurmuş

L.F.'nin Almanya'dan 28, diğer Avrupa ülkelerinden ise 25 farklı numara ile sürekli irtibat halinde olduğu ortaya çıkarken Almanya'dan kendisini arayan ve daha sonra örgüte katılan Ömer Demir ile de yoğun konuşma trafiği dikkat çekti. Bunun yanı sıra Yücel'in THKP/C üyeleri, eski zaman muhabirleri FETÖ'den tutuklanan kişilerle de irtibatı ortaya çıktı.








#Deniz Yücel
#Die Welt
#PKK
7 yıl önce