Ukrayna’ya destek konferansında yaklaşık bir milyar euro toplandı

21:57, 13/12/2022, SalıG: Güncelleme: 22:01, 13/12/2022, Salı
IHA
Ukrayna’ya destek konferansında yaklaşık bir milyar euro toplandı
Ukrayna Halkıyla Dayanışma konferansı.

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen "Ukrayna Halkıyla Dayanışma" konferansında yaklaşık bir milyar euro toplandı.

Fransa’nın başkenti Paris’te "Ukrayna Halkıyla Dayanışma" konferansı düzenlendi. Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna yaptığı açıklamada, konferansta Ukrayna’ya destek için yaklaşık 1 milyar euro toplandığını belirterek, söz konusu desteğin 46 ülke ve 24 uluslararası kuruluş tarafından taahhüt edildiğini aktardı.

Colonna, söz konusu paranın 445 milyonun enerji, 25 milyonun su, 38 milyonun gıda, 17 milyonun sağlık ve 22 milyonun ulaşım giderleri için harcanacağını ifade ederek, geri kalan 493 milyonluk kısmın ise şu an için nerede kullanılacağına karar verilmediğini açıkladı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/12/13/09/59/resized_e3a77-10b8ea86aw780890_04.jpg

“Rusya, Ukrayna'ya diz çöktürmek için sivil altyapıyı yok etmeyi amaçlayan bir strateji seçti”

Konferansın açılış konuşmasını yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya’nın bombardımanlarını savaş suçu olarak nitelendirerek, Rusya’nın sahada gerilediğini aktardı. Rusya’nın askeri zayıflıkları nedeniyle sivil altyapıyı hedef aldığını ifade eden Macron,
“Rusya, Ukrayna'ya diz çöktürmek için sivil altyapıyı yok etmeyi amaçlayan bir strateji seçti. Hedef açık, askeri yenilgilere siviller arasında terör yayarak yanıt verin, cepheyi koruyamadığı için cepheyi kırmaya çalışın"
dedi.
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/12/13/09/59/resized_72fed-9e0663e0aw780890_07.jpg

Zelenskiy, 800 milyon euro talep etmişti

Konferansa video konferansla katılan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'nın kış bitine kadar Avrupa ülkelerinden acil elektrik ithalatına ihtiyacı olduğunu ifade ederek,
"Bu yaklaşık 800 milyon euroya mal olacak fakat bu elektrik kesintisinin maliyetinden daha az"
dedi.


Başlıklar :FransaUkrayna
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026