|

Uzmanlar Suriye saldırısını yorumladı: 24 Kasım'a dikkat

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'ta bulunan Türk birliklerine Esed rejimi tarafından hava saldırısı düzenlendi. Gerçekleştirilen saldırıda 3 askerimiz şehit oldu. TVNET canlı yayınına katılan gazeteci Metehan Demir ve Yılmaz Bilgen önemli açıklamalar yaptı. Saldırının geçtiğimiz yıl Rusya uçağını düşürdüğümüz gün yapıldığına dikkat çeken Demir "Çok ciddi bir saldırı" dedi. Yılmaz Bilgen ise Rusya saldırısının DEAŞ'in elindeki El Bab'ın düşme aşamasındayken yapıldığına dikkat çekerek "Suriye Rejimi-PYD-DEAŞ üçlü ittifak ile TSK ve ÖSO'ya saldırılıyor. Böylece EL-Bab'a girişimi engelleniyor" diye konuştu.

Yeni Şafak
11:10 - 24/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:16 - 24/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 93'üncü gününde El Bab'tan acı haber geldi. TSK, Suriye rejimine ait uçakların düzenlediği hava saldırısında 3 askerimizin şehit olduğunu, 10 askerimizin de yaralandığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Işık ve Genelkurmay Başkanı Akar'dan saldırıyla ilgili bilgi aldı.



Saldırıyla ilgili TVNET canlı yayınında bilgi veren Yeni Şafak muhabiri Yılmaz Bilgen, şunları söyledi:



"DAEŞ rol çalıyor"


"5-6 yıllık savaşın Türkiye için en tehlikeli hattı olmuştu El Bab. Doğudan PYD, güneyden rejim güçleri ile çatışmaların sıfır noktasında olduğu bir bölge. Sabah saatlerinde TSK geniş çaplı operasyon hazırlığı sırasında toplanma noktasının iki Suriye uçağı tarafından hedef alındı. DAEŞ saldırıyı rejim güçlerinin değil kendileri tarafından yaptığını açıkladı ancak bunun bir rol çalma olarak görülüyor."



"El Bab kırılma noktası oldu"


Esed rejiminin DAEŞ'le birlikte hareket ettiği ortaya çıkıyor. Bu üçlük ittifakta El Bab kırılma noktası oldu. Operasyonlar ilerlemiyor. İçeride DEAŞ unsuru neredeyse yok denecek kadar azaldı. 80-90 militanı kaldığı belirtiliyor. 60 bine yakın sivil var. El-Bab'ın Cerablus'tan farklı olmayacaktı. Rejim-PYD-DEAŞ üçlü ittifak ile TSK ve ÖSO'ya saldırılıyor. Ve böylece EL-Bab'a girişimi engelleniyor."



""Esed bu cür'eti nereden buldu?"


Saldırının Esed rejimi tarafından gerçekleştirdiğini ilk duyuran isim olan gazeteci Metehan Demir, TVNET yayınında çarpıcı açıklamalar yaptı. "Esed rejimi tarafından Türk birliklerine karşı yapılan ilk hava saldırısı" olduğuna işaret eden Demir, saldırının Albatros tipi uçaklarla düzenlendiğine işaret ederek şunları söyledi: "Çok ciddi, çok cüretkar bir saldırı. Artık bunun Esed rejiminden yapıldığını Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasından da görüyoruz. Hava saldırısı olduğu için, Halep'in doğusunda kalkan uçaklar var. İki uçakla saldırmışlar. Bu kadar cür'eti bulabilmeleri çok dikkat çekici. Rusya uçağının düşürülmesinin yıl dönümünde olması da önemli. Buna dikkat çekmek istiyorum. Zamanlama açısından 24 Kasım, geçen sene bugün böyle bir olayın olması ilginç. Şehitlere rahmet diliyoruz."




#Fırat Kalkanı Harekatı
#Suriye
7 yıl önce