|

Yunan devlet televizyonunda 'depodan benzin çalma' eğitimi: Alay konusu oldu

Yunanistan'daki devlet televizyonun, arabalardan nasıl benzin çekileceğini gösteren bir video yayınlaması eleştirilere yol açtı. Bir tamirci haber sırasında otomobilin yakıt deposunu delme konusunda tavsiyede bulundu. Söz konusu video sosyal medyada izlenme rekoru kırdı. Haber, alaycı yorumları da beraberinde getirdi.

12:04 - 24/06/2022 Cuma
Güncelleme: 12:28 - 24/06/2022 Cuma
Yeni Şafak
Sosyal medya kullanıcıları söz konusu haberle dalga geçti.
Sosyal medya kullanıcıları söz konusu haberle dalga geçti.

Yunanistan'da yakıt fiyatları yükselirken, devlet televizyonu ERT, hayrete şayan bir yayın yaparak, başkasının aracından benzin çalma yöntemlerini uygulamalı olarak gösterdi.

ERT'nin Syndeseis isimli sabah haber programının bir bölümü, araçlardan nasıl benzin çekileceği meselesine ayrıldı. Kanalın muhabiri Costas Stamou,
"Çok karmaşık bir şey değil, özel bir boruya da ihtiyacınız yok, balkon hortumu bile işinizi görecektir"
dedi.

İzleyicilere yöntemin gösterilmesinin ardından, bir araba tamircisi, içindeki benzini çalmak için arabanın yakıt deposunun nereden delinmesi gerektiğine dair bilgi verdi.

Devlet televizyonunda benzin hırsızlığı yayını yapılması; şaşkınlık, tepki ve esprilerle karşılandı.

Twitter'da bir kullanıcı,
"Beyler, aklınızı mı kaçırdınız? İnsanlara benzin çalmakla ilgili ipuçları mı veriyorsunuz"
derken, bir diğeri,
“Benzini kolayca çalmanın iki yolunu anlatan eğitimden sonra, ERT şimdi kilitlerin nasıl açılacağı ve cüzdanların nasıl çarpılacağı konusunda yeni eğitimler hazırlıyor"
diye dalga geçti.

Perşembe gününe kadar ERT yayınıyla ilgili Yunan hiciv sitesi Luben'in mikslediği video 170 binden fazla kez izlendi. Orjinal kesiti de Twitter'da 32 bin 500 izleme aldı.

  • Son aylarda Yunanistan'da akaryakıt fiyatları istikrarlı şekilde tırmanırken, çarşamba günü itibarıyla kurşunsuz benzinin litresi Atina'da 2.37 euronun, Rodos ve komşu adalarda 2.50 euronun üzerinde satılıyordu.

Akaryakıt vergisinin düşürülmesi çağrılarına kulak tıkayan Yunan hükümeti, bunun yerine daha az varlıklı araba ve motosiklet sahiplerine 30-50 euro sübvansiyon vermeyi tercih etti.

Yunanistan'ın yıllık enflasyon oranı mayıs ayında son 29 yılın rekorunu kırarak yüzde 11.3'e çıktı.

#Yunanistan
#Yunan
2 yıl önce