|

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias Türkiye’de

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libya'ya gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Türkiye'ye geldi. Dendias, yarın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara'da bir araya gelecek. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bölgesel meselelerin konuşulacağı ve iki ülke arasındaki ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınacağı belirtildi.

11:53 - 14/04/2021 Çarşamba
Güncelleme: 12:15 - 14/04/2021 Çarşamba
IHA
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ülkesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile uygun bir atmosferde görüşmek istediğini söylemişti.

Yunan bakanın talebi üzerine ayarlanan görüşme kapsamında, Dendias, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmek üzere Türkiye'ye geldi.

Dendias, Ankara ziyaretinden önce Fener Rum Patriği Bartholomeos ile İstanbul'daki Yunanistan Başkonsolosluğu'nda görüşecek.

İlişkiler tüm boyutlarıyla ele alınacak

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada,
“Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias 15 Nisan 2021 tarihinde Sayın Bakanımızla görüşmelerde bulunmak üzere ülkemize bir çalışma ziyareti gerçekleştirecektir. Görüşmelerde, ikili ilişkilerimizin tüm boyutlarının yanı sıra, güncel bölgesel meselelerin de ele alınması öngörülmektedir”
denildi.

Libya'dan Türkiye'ye geçti

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin hamleleri karşısında eli oldukça zayıflayan Yunanistan, Libya'da göreve yeni gelen hükümet ile geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleştirmişti.

Yunan yönetimi Libya'dan eli boş döndü

Başbakan Kiryakos Miçotakis'in başını çektiği ve Dendias'ın da içinde olduğu Yunan heyeti, Libya'dan Türkiye ile imzaladığı Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşmasının iptal edilmesini istemişti. Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ise Ankara ile imzalanan anlaşmanın devam edeceğini bildirmişti.

#nikos dendias
#yunanistan dışişleri bakanı
#türkiye
#ziyaret
#mevlüt çavuşoğlu
3 yıl önce