|

Yunanistan yine yaptıklarını unutup Türkiye'yi suçladı

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, ülkesinin masayı deviren taraf olduğunu unutarak Türkiye'yi suçladı. Ülkesinin, Türkiye ile anlaşmaya açık olduğunu öne süren Panagiotopoulos, ancak bunun Ankara'nın "kurallara göre oynamaya" başlamasıyla mümkün olacağını söyledi.

21:48 - 5/07/2022 Salı
Güncelleme: 22:01 - 5/07/2022 Salı
Diğer
​Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos
​Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Yunanistan'ın Türkiye ile anlaşmaya açık olduğunu, ancak Ankara'nın "kurallara göre oynamaya" başlaması gerektiğini söyledi.

Reuters'ın haberine göre, Atina’da düzenlediği bir basın toplantısında konuşan Panagiotopoulos,
"Türkiye ile ilişki kurmak istiyoruz ama Türkiye kurallara göre oynamak zorunda. Türkiye kendi kurallarına göre oynamamalı, özellikle askeri konularda ve tek taraflı eylemlerde”
ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İki ülke arasında; Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantıları başlamış; bu kapsamda Miçotakis İstanbul'a gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmüştü.

Ancak Yunan Başbakan günler sonra ABD'ye gidip Kongre'de konuşma yaparak, Ankara'ya karşı sözler sarf etmiş ve "Türkiye'ye F-16'ları vermeyin" çalışması yapmıştı.

Bu konuşmadan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim için Miçotakis diye biri artık yok" diyerek rest çekmiş, Madrid'deki NATO Liderler Zirvesi'nde de Yunan liderle görüşmemişti.

#Yunanistan
#Türkiye
2 yıl önce