Zelenskiy Davos'ta dünyaya sitem etti: Burada tiranlık sizin demokrasi sürecinizden daha hızlı ilerliyor

09:24, 19/01/2023, PerşembeG: Güncelleme: 10:00, 19/01/2023, Perşembe
Diğer
Zelenskiy Davos'ta dünyaya sitem etti: Burada tiranlık sizin demokrasi sürecinizden daha hızlı ilerliyor
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) yaptığı konuşmada, "Trajediler hayatın hızını geçiyor, tiranlık demokrasiyi geride bırakıyor" açıklamasında bulundu.

İsviçre’nin Davos kasabasında geçtiğimiz pazartesi başlayan Dünya Ekonomik Forumu (WEF) devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Dünya Ekonomik Forumu’ndaki (WEF) konuşması öncesinde Ukrayna’nın Brovary şehrinde meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulması istedi.


Tüm salon ve Zelenskiy'nin ayağa kalktığı o anlarda bir dakikalığına saygı duruşunda bulunuldu. Konuşmasına, Batı'nın tedarik ettiği silahların Rusya'nın saldırılarını önlediğini ifade ederek başlayan Zelenskiy, dünyayı karar alma sürecinde daha hızlı olmaya davet etti. Dünyanın iklim krizi, küresel güvenlik ve açlık gibi çeşitli zorluklarla karşı karşıya olduğunu söyleyen Zelenskiy, "Trajediler hayatın hızını geçiyor, tiranlık demokrasiyi geride bırakıyor" dedi. Yaşananlara hızlı tepki verilmesinin bir kez daha altını çizen Zelenskiy, dünyanın bir "zaman krizi" içerisi altında olduğunu da belirtti.


"UKRAYNA'NIN KANUNLARINI TANIMAK ZORUNDA KALACAKLAR"


Dünyanın yaptırımlar karşısında tereddüt etmemesi gerektiğini de sözlerin ekleyen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Ukrayna'ya yapılan hava savunma sistemleri tedariki, Rusya'nın füze saldırılarını geçmeli. Batı'dan gönderilen tanklar ise, Rus tanklarının işgalini önlemeli" dedi. Rusya ile iletişime geçilip geçilmediği sorulan Zelenskiy, "Kendi hatalarını kabul etmek zorunda kalacaklar. Ukrayna'nın kanunlarını tanımak zorunda kalacaklar. Toprak bütünlüğümüze de gerçekten saygı duymaları gerekecek" açıklamasında bulundu.


Ukrayna’nın Brovary şehrinde bugün meydana gelen helikopter kazasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky, Bakanın Birinci Yardımcısı Yevhen Yenin ve Bakanlık Müsteşarı Yurii Lubkovich’in de aralarında bulunduğu 6 bakanlık yetkilisi ile toplam 14 kişi hayatını kaybetmişti.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026