|

EYT başvuru süreci başladı mı? e-Devlet EYT ekranı

EYT Resmi Gazete'de yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Kamuoyunda emeklilikte yaşa takılanlar olarak bilinen milyonlarca vatandaşın beklediği EYT yasası Meclis'ten geçerek yasalaştı. EYT başvuru süreci ise düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından başlamış oldu. Peki, EYT başvuruları nasıl yapılacak? İşte e-Devlet EYT başvuru ekranı...

09:08 - 1/03/2023 Çarşamba
Güncelleme: 09:09 - 3/03/2023 Cuma
Yeni Şafak
E-devlet EYT
E-devlet EYT

EYT başvuru ekranı e-devlet, vatandaşların son günlerde yoğunlukla ziyaret ettiği internet sitesi oldu. EYT başvuru tarihiyle ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi Meclis'ten geçti ve yasalaştı. Bununla beraber 'EYT yayınlandı mı, Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanır' sorusu gündemin en sıcak maddesi oldu. EYT yasası Resmi Gazete'de yayımlandı. Yasanın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile başvurular e-Devlet ya da SGK kurumlarına müracaatla yapılabilecek.

EYT BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

EYT başvuruları, yasanın Resmi Gazete'de yürürlüğe girmesiyle birlikte başlamış oldu. Koşulları yerine getirenler, Süre sınırı olmaksızın, SGK ve e-Devlet'ten başvuru yapabilecek.

EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyenler emeklilik için başvuru dilekçesi verecek. Koşulları yerine getirenler, Süre sınırı olmaksızın, SGK ve e-Devlet'ten başvuru yapabilecek. EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyenler emeklilik için başvuru dilekçesi verecek.

E-DEVLET İLE EYT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

EYT başvurusu için e-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra arama kısmına ‘aylık’, ‘emekli’, ‘gelir’ kelimelerinden birini yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi’ne tıklanacak. Sonra gelen ekranda ‘yeni başvuru’ sekmesi tıklanacak. Tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığı’ seçilecek. SSK kapsamında aylık talepe edecekler ‘4A SSK’, Bağkur kapsamında ise ‘4B Bağkur’ seçilecek. Sonra altta yer alan ‘başvur’ butonu tıklanacak. TC kimlik numarası, ad-soyad bilgileri ve ikametgah adresi ekrana otomatik geliyor. Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçilerek açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi yazılacak. Diğer iletişim bilgileri de doldurulacak. ‘Aylık alıyor mu?’ sorusunda da evet ya da hayır cevabı mutlaka işaretlenmeli. Sonraki ‘ileri’ butonuna basılacak ve ‘başvur’ butonuna basılarak bilgiler SGK’ya gönderilmiş olacak.

EYT YASALAŞTI MI?

EYT Meclis'ten geçti ve yasalaşarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Bununla beraber son dönemin en sıcak maddesi, "EYT Resmi Gazete'de yayınlandı mı, EYT ne oldu" sorusu oldu. EYT düzenlemesi Başkan Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla birlikte emeklilik başvuru sürecine geçildi. EYT başvurusu SGK'ya giderek ya da e-Devlet üzerinden formların doldurulmasıyla gerçekleşecek.


#EYT
#EYT yasası
#eyt
#eyt başvuru
#edevlet
#e-devlet eyt
#emeklilik başvurusu
1 yıl önce