|

15 bin TL için ellerinde ne varsa satıyorlar

Bedelli askerlik düzenlemesinin ayrıntılarının netleşmesinin ardından harekete geçen çok sayıda kişi 15 bin TL'lik ücret için elinde ne varsa satışa çıkarmaya başladı. Ev, araba, bilgisayar derken son verilen satış ilanları şaşırttı. Bedelli askerlik ücreti için at ve ineğin yanı sıra tarihi eşyaların dahi satışa çıkarıldığı ilanlar verilirken açıklama kısmına yazılanlar ise gülümsetti.

Yeni Şafak
11:03 - 26/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:25 - 26/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
İkinci el ilan sitelerinde bedelli askerlik için satılan ilanlar çoğalmaya başladı.
İkinci el ilan sitelerinde bedelli askerlik için satılan ilanlar çoğalmaya başladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bedelli askerliğin de olduğu torba yasa tasarısı kabul edildi. Bunun üzerine birçok kişi, bedelli askerlikten faydalanabilmek için para bulma arayışına girdi. Bankalar 48 aya kadar vadelerde kredi hazırlarken, bazıları çareyi otomobilini, evini, traktörünü ve hayvanlarını satışa çıkarmakta buldu.

NE BULURLARSA SATIYORLAR

Bununla birlikte online satış sitelerinde ikinci el hareketliliği oluştu.

Bedelli askerlik ücretini karşılayabilmek için satışa sunulanlar arasında arsa, ev, iş yeri, otomobil, motosiklet, ticari ve deniz araçları, traktör, çelik jant, bilgisayar, cep telefonu, fotoğraf makinesi, kamera, kol saatinin yanı sıra inek ile at gibi hayvanlar da yer aldı.

İNTERNET PAYLAŞIMLARI DİKKAT ÇEKTİ

Bedelli askerlik için ürünlerini satışa çıkartanların ilanların açıklama kısımlarına yazdıkları şu ifadeler ise dikkat çekti:

'Çerkezköy ve Kapaklı bölgesinde 2 arsa, piyasanın 15 bin lira aşağısında, bedelli askerlik için acil satılıktır',


'7 yaşında. Arabaya da koşar. Çok uysal bakımlı güzel bir dişi at. Ormana gider, eşinizi dostunuzu gönül rahatlığıyla bindirebilirsiniz'

'Tertemiz hiçbir çiziği, hasarı olmayan çok memnun olduğum motorumu askerlikten dolayı satıyorum. Alana hayırlı olsun.'

200 YILLIK AYNA SATAN DA VAR

Bedelli askerlik için tarihi eşyalarını satan da var. ''200 yıl civarı Aileden kalma tarihi varak ayna Bedelli için satılık' başlığı ile verilen ilanın açıklamasında ''Aynanın hiçbir parçası degişmemiş, tüm parçaları ve boyası orjinal olmaktadır.' yazıyor.



#Bedelli askerlik
#İkinci el ilanlar
#Askerlik
6 yıl önce