|

20 milyar TL'lik 'defter'

Nakit sıkıntısı çeken vatandaşın imdadına esnafın veresiye defteri yetişiyor. AVM ve zincir marketler ile mahalle aralarında sıkışıp kalan ve sayıları Türkiye genelinde 2 milyonu bulan her bir esnafın ortalama 10 bin TL alacağı bulunuyor. Bu da toplama vurulduğunda rakam 20 milyar TL'ye ulaşıyor.

Yeni Şafak
10:04 - 21/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 10:22 - 21/04/2018 Cumartesi
IHA
Veresiye defteri
Veresiye defteri

Günümüzde zincir marketlerin ve AVM’lerin vatandaşlar için yapamadığı fedakarlığı esnaf ve sanatkarın yaptığını dile getiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın veresiye defterinde rakamın 20 milyar TL'yi bulduğunu söyledi.

VATANDAŞIN FAİZSİZ BANKASI

Palandöken, “Başı dara düşen her vatandaşımız ülkenin dört bir yanındaki esnaf ve sanatkarımızdan veresiye alışveriş yapıyor. Esnafımızın yıllardır süregelen veresiye defteri sayesinde büyük bir sosyal dayanışma örneği sergileniyor.
Oysa hiçbir zincir market ve AVM, hiçbir müşterisine bir sakızı dahi ücretini almadan satış yapmaz. Esnaf ve sanatkarımız, daralan ekonomide veresiye defteri ile adeta vatandaşın faizsiz bankasıdır
” dedi.

2 MİLYON ESNAFIN ORTALAMA 10 BİN TL ALACAĞI VAR

Sayıları 2 milyona yakın esnaf ve sanatkârın her birinin ortalama 10 bin lira alacağı olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ekonominin sürekli dalgalanma göstermesi sebebiyle kredi kartını dolduran vatandaşlarımızın imdadına yine esnaf ve sanatkârımız koşuyor. Mahallenin bakkalı, manavı, kasabı, terzisi ve daha birçok sektördeki esnaf ve sanatkârımız, veresiye defteri ile vatandaşlara kefilsiz, faizsiz satış yaparak küçük esnaf dost elini uzatıyor.
Sayıları 2 milyona yakın her bir esnaf ve sanatkârımızın ortalama 10 bin lira alacağı olduğu düşünülürse toplamda ülke genelinde esnaf ve sanatkarın 20 milyar TL alacağı var.
Hiçbir zincir marketin, AVM’nin sattığı ürünün ücretini almadan müşterisini dükkândan çıkarmaz. Oysa esnaf ve sanatkârımız Ahilik geleneğinden geldiği için vatandaş borcunu ödeyene kadar bekler ve bu bekleyiş esnasında da halen veresiye vermeye devam eder. Bu da esnafın ekonomideki yerinin önemini kavramak için yeterlidir” diye konuştu.
#Bendevi Palandöken
#TESK
#AVM
#Veresiye defteri
6 yıl önce