|

441 milyarlık destek: Kamu bankalarımız da salgına karşı mücadelede başarılı bir sınav verdi

Aktif büyüklüğünü, 491,2 milyar TL’ye taşıyan Halkbank, nakdi kredilerinde de yüzde 12,5 artış sağladı. Bankanın toplam kredileri yüzde 10,6 artışla 441,5 milyar TL’ye yükseldi. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Sağlık sistemimiz gibi kamu bankalarımız da salgına karşı mücadelede başarılı bir sınav verdi” dedi.

Haber Merkezi
02:00 - 16/05/2020 Cumartesi
Güncelleme: 03:50 - 16/05/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Halkbank, mart sonu itibarıyla aktif büyüklüğünü, 2019 yıl sonuna göre yüzde 7,5 artırarak 491,2 milyar TL’ye taşıdı. İlk çeyrek bilançosunu açıklayan banka, mevduatını yüzde 9,9 artışla 327.2 milyar TL’ye taşıdı. Aynı dönemde verdiği nakdi kredilerde yüzde 12,5 artış sağlanırken toplam kredi de yüzde 10.6 artışla 441.5 milyar TL’ye yükseldi. İlk çeyrek kar rakamı da 825 milyon TL olarak kayıtlara geçti. Banka aynı süreçte esnaf, sanatkâr ve KOBİ’lere özel çözümler üretmeyi de sürdürdü. Halkbank’ın KOBİ Bankacılığı alanındaki pazar payı yüzde 19.4 olarak gerçekleşti.

ÖNCELİK ÜRETİM

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Türkiye’nin yeni yıla mali anlamda pozitif göstergelerle başladığını belirterek, “Bankamız bu yılın başında hedeflerini belirlerken istihdama ve ihracata odaklanmıştır, firmaları özellikle bu yönde teşvik edecek ürünlere öncelik vermiştir” ifadesini kullandı. İleri, verimli, milli endüstri anlayışıyla bu dönemde yerli malı kullanımını özendirmeye ve katma değerli ürün imalatını artırmaya özel önem verdiklerini aktaran Arslan, “Son dönemde yaşananlar, tüm dünyaya yerli sanayilerin önemini bir kez daha göstermiştir. Ülkemizin bu yönde girişimlerine çok önce başlamasıyla yerli firmalarımızın artan üretim gücü, hepimizi gururlandıran bir tablo ortaya koymuştur. KOBİ bankacılığı alanında öncülüğünü sürdüren Halkbank, Üreten Türkiye’nin Bankası olma misyonuyla imalat sanayiini desteklemeye kararlılıkla devam edecektir” açıklamasında bulundu.


İSTİHDAM ODAKLI ANLAYIŞ

Halkbank’ın İstihdam Odaklı İşletme Kredisi kapsamında kredi bakiyesi 12,1 milyar TL olarak gerçekleşti. İstihdama katkı ve döviz gelir potansiyeli yüksek sektörlerin desteklenmesi hedefiyle oluşturulan İVME Finansman Paketi’nde ise toplam kredi bakiyesi 11,8 milyar TL’ye ulaştı. Banka, yılın ilk üç ayında bireysel müşterilerine yönelik çalışmalar da yürüttü. İhtiyaç kredisi bakiyesini 19.8 milyar TL’ye, konut kredisi bakiyesini ise 30,7 milyar TL’ye yükseltti.

KAMU BANKALARI İYİ SINAV VERDİ

Halkbank, Kovid-19 salgınıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonundaki Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında farklı ürün ve uygulamaları hayata geçirdi. Esnaf Destek Paketi, Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi Paketi, İşe Devam Kredi Desteği - Can Suyu İşletme Kredisi ve İşe Devam Desteği - Küçük İşletme Can Suyu Kredisi gibi ürünler ile banka 1,6 milyon müşterisine 56,7 milyar TL kredi kullandırdı. Paraf Esnaf Kart/Kobi Kart müşteri sayısı ise 700 bine yükseldi. Salgın sürecinde kredi borçlarını öteleme imkânı sunan Halkbank’ın borç öteleme imkânından 215 bini bireysel müşteri, 487 bini işletme olmak üzere toplam 700 binin üzerinde müşteri yararlandı.


#Halkbank
#Destek
#Bankacılık
4 yıl önce