|

Dolar kuru hareketlilik gösteriyor

Dolara yatırım yapanlar 'Dolar fiyatları ne kadar?', 'Dolar yükselir mi?' gibi sorularına yanıt arıyor. İşte 5 Ağustos dolar kuru ve dolar kurunda son durum gelişmeleri...

08:28 - 5/08/2020 Çarşamba
Güncelleme: 08:54 - 5/08/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Dolar piyasalarda 7 TL barajına yakın.
Dolar piyasalarda 7 TL barajına yakın.

Koronavirüs salgını altında olduğu gibi döviz kurlarını da etkiledi. Ekonomistlerden sokaktaki vatandaşa hemen herkes dolar kurunu takip ediyor. Dolara yatırım yapmak isteyen vatandaşlar her gün dolar yükselecek mi araştırması yapıyor.

Dolar kuru uluslararası piyasalarda hareketlilik gösteriyor. Dolar bu haftaya satış fiyatı 6,9757 liradan başladı. Dolar kurunda alış fiyatı olarak 4 Ağustos tarihinde 6,9669 lira belirlendi.

  • Bugün de Dolar/TL yeni güne 6.90 seviyesinden başladı. Euro/TL ise 8.16 civarında seyrediyor.

DOLAR YÜKSELİR Mİ?

Dolar kuru uzun zamandır kıramadığı 6.85 lira barajını 27 Temmuz pazartesi kırdı. 7 lira sınırına kadar yükselen dolar kurunun geleceği merak ediliyor.

Uzmanlar dolar kuru için 6.97 lira seviyesinin önemli bir direnç olduğunu belirtiyor. Bu seviyeyi aşarsa doların daha da yükselebileceği öngörülüyor.

Ayrıca dolar kurunun 6.97 lira bandına takılıp düşme ihtimalinin de olduğunu söyleyen uzmanlar bu düşüşün bir düzeltme olacağını daha sonra dolar kurunun yükseliş eğilimine devam edebileceğini belirtiyor.


#Dolar
#Döviz
#Altın
#Euro
4 yıl önce