AB Avro Grubu'nun yeni başkanı Portekizli bakan Centeno oldu

Yeni Şafak
20:24, 04/12/2017, PazartesiG: Güncelleme: 20:35, 04/12/2017, Pazartesi
AA
AB Avro Grubu'nun yeni başkanı Portekizli bakan Centeno oldu
Avro Grubu'nun yeni başkanı Mario Centeno

Portekiz Maliye Bakanı Mario Centeno'nun, Avro Grubu Başkanlığı görevine seçildiği bildirildi.

Portekiz Maliye Bakanı Mario Centeno, Avro Grubu Başkanlığı görevine getirildi.

Centeno, Brüksel’de gerçekleştirilen ve avro kullanan 19 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkenin maliye bakanlarının bir araya geldiği Avro Grubu toplantısı bitiminde açıklamalarda bulundu.

Toplantıda, Avro Grubu başkanlık seçiminin adil ve demokratik bir ortamda gerçekleştiğini söyleyen Mario Centeno, "Avro Grubu'nun yeni başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni görevime ocak ayında başlayacağım." diye konuştu.

Lüksembur, Slovakya ve Letonya adaylıklarını açıklamıştı

Avro Grubu başkanlığı için Centeno'nun yanı sıra Lüksemburg Maliye Bakanı Pierre Gramegna, Slovakya Maliye Bakanı Peter Kazimir ve Letonya Maliye Bakanı Dana Reizniece-Ozola adaylıklarını açıklamıştı.

Önceki toplantıda, Avro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem'in, Hollanda'daki Maliye Bakanlığı görevi son bulmasına rağmen 13 Ocak 2018'e kadar Avro Grubu'ndaki başkanlık görevini sürdürmesi kararı alınmıştı.

Avro Grubu toplantılarına, ortak para birimi avroyu kullanan 19 AB üyesi ülkenin maliye bakanları dışında, AB Komisyonu'nun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı gibi yetkililer de katılıyor. Avro Bölgesi'ndeki mali politikaların koordinasyonunu sağlamak amacıyla kurulan Avro Grubu, neredeyse her ay bir kere Ekonomik ve Mali İşler Konseyi (ECOFIN) toplantısının öncesinde bir araya geliyor.

Centeno kimdir?

Portekiz Maliye Bakanı olarak görev yapan Centeno, 1966 yılında doğdu. ABD'de Harvard Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisans ve doktora eğitimi alan Mario Centeno, öğretim üyeliği yaptı ve Portekiz Merkez Bankasında çeşitli görevlerde bulundu. 2004-2013 yıllarında AB Komisyonu Ekonomik Politika Komitesi üyesi olan Centeno, 26 Kasım 2015 tarihinden beri de Portekiz'de Maliye Bakanlığı yapıyor.

Mario Centeno, sıkı maliye politikaları uygulanması ve AB bütçe hedeflerine uyumlu politikalar izlenmesini benimsiyor.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026