|

Acı faturayı önlerine koyarız

Dövizdeki hareketliliği bahane edip fiyatlarda fırsatçılık yapanları uyaran Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, bunların hukuk içerisinde hesap vereceğini söyledi. Malkoç, “Yarın önlerine acı fatura koyulur; uyarıyoruz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 9/10/2018 Salı
Güncelleme: 01:13 - 9/10/2018 Salı
Tvnet
Kamu Başdenetçisi Malkoç’tan fırsatçılara sert uyarı: Kimse, yarın hesap veremeyeceği işlere girmesin
Kamu Başdenetçisi Malkoç’tan fırsatçılara sert uyarı: Kimse, yarın hesap veremeyeceği işlere girmesin

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, döviz kurlarındaki hareketliliği bahane ederek bazı ürünlerde yüksek fiyat artışına gidenlerin, işi fırsatçılığa, ganimete dökenlerin mutlaka hukuk içerisinde hesap vereceklerini belirterek, "Kimse, yarın hesap veremeyeceği işlere girmesin" dedi.

BU TÜR İNSANLARIN VARLIĞI ÜZÜNTÜ VERİCİ

Yozgat ziyareti sonrası bir gazetecinin "Fırsatçılık yaparak ürünlere zam yapanlar ve stokçular konusunda vatandaşlardan yoğun şikayet alıyor musunuz?" sorusu üzerine Malkoç, "Evet halkımızın çektiği büyük sıkıntılar ve zorluklar var. Türkiye ekonomik açıdan bu badireyi ve bu zorlukları aşacak ama üzüntü verici olan şey, bu aziz milletin içerisinde fırsatçıların bu kadar yoğun olması. Bu üzüntü verici" şeklinde konuştu.


HUKUKUN İÇİNDE HESAP VERECEKLER

Fırsatçıların hukukun içerisinde hesap vereceğini vurgulayan Malkoç, şöyle devam etti: "Hukukun, serbest piyasanın dışında işi fırsatçılığa, ganimete dökenler, mutlaka hukukun içerisinde hesabını vereceklerdir. O açıdan fırsatçılık yapmaya çalışanları uyarıyoruz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın titizliği ortada, bakan arkadaşlarımızın çabası, valilerimizin, belediye başkanlarımızın gayreti ortada. Kimse, yarın hesap veremeyeceği işlere girmesin. Günlük iki kuruşluk kar için millete haksızlık etmesin. Bizim temennimiz bu yanlış yapanın yakasına ilgililer, yetkililer yapışır. Hukukun önünde onlardan hesap sorarlar. Yarın yüzleri kızarmaması için hiç kimse aç gözlülük yapmasın, ölçülü davransın."

#Kamu Denetimi
#Şeref Malkoç
6 yıl önce