Afrika ile ticaret uçuşa geçti: Geçen yıl 25 milyar doları aştı

Ekonomi Servisi
00:00, 15/09/2021, ÇarşambaG: Güncelleme: 00:51, 15/09/2021, Çarşamba
Yeni Şafak
Afrika ile ticaret 
uçuşa geçti: Geçen yıl 25 milyar doları aştı
Afrika ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle bir araya gelen Bakan Muş, kıta ülkeleriyle ticari ve ekonomik ilişkileri daha da güçlendirmek istediklerini ifade etti.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 2003’te 5,4 milyar dolar olan Türkiye-Afrika ülkeleri arasındaki ticaret hacminin 2020’de koronavirüs salgınının olumsuz etkilerine rağmen 25 milyar doları aştığını söyledi. Bakan Muş, 36 Afrika ülkesinin Ankara büyükelçileri ve büyükelçilik yetkilileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kıta ülkeleriyle ticari ve ekonomik ilişkileri daha da güçlendirmek istediklerinin altını çizen Muş, Türkiye’nin Afrika ülkeleri ile ekonomik ve ticari ilişkilerine ‘kazan-kazan’ temelinde yaklaştığını vurguladı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Afrika ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle ticari ve ekonomik ilişkileri daha da güçlendirmek için bir araya geldi. Ticaret Bakanlığı’nda yapılan çalışma kahvaltısı toplantıda karşılıklı ticaretin arttırılması için görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Bakan Muş,
“Afrika ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle bir araya geldik. Afrika ülkeleriyle ticari ve ekonomik ilişkileri daha da güçlendirmek için görüş alışverişinde bulunduk”
dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/09/15/12/46/resized_6ca80-2b3ae1famus2.jpg

36 BÜYÜKELÇİ KATILDI

  • Bakanlıktan edinilen bilgilere göre, toplantıya, 36 Afrika ülkesinin Ankara büyükelçileri ile büyükelçilik yetkilileri katıldı.
    Toplantıda, Türkiye ve Afrika ülkeleri arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin daha üst seviyelere çıkarılmasına yönelik öneriler ve beklentiler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

SALGINA RAĞMEN TİCARET HACMİ 25 MİLYAR DOLARI AŞTI

Toplantıda, Bakan Muş tarafından, 2003 yılında 5,4 milyar dolar olan Türkiye-Afrika ülkeleri arasındaki ticaret hacminin 2020 yılında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının olumsuz etkilerine rağmen 25 milyar doları aştığı bildirildi.
Türkiye’nin 43 Afrika ülkesinde büyükelçiliği, 26 Afrika ülkesinde ticaret müşavirliği bulunduğuna işaret eden Muş, Türk Hava Yollarının da uçuşlarıyla Afrika’nın Türkiye ve ayrıca üçüncü ülkeler arasındaki bağlantıyı kuvvetlendirdiği aktarıldı.

TÜRK ÜRÜNLERİ DAHA ÇOK YER BULMALI

  • Afrika ülkelerinin büyükelçileri de Türkiye’nin Afrika’daki mevcut varlığının artmasını istediklerini, Türkiye’nin her zaman kardeşlik ilişkisi çerçevesinde Afrika ülkeleri ile ticari ve ekonomik ilişkilerini yürüttüğünün farkında olduklarını ve bunu takdir ettiklerini ifade ettiler.
    Büyükelçiler, Türk yatırımları ve Türk ürünlerinin Afrika’da daha çok yer bulması ve Afrika menşeli ürünler ve hizmetlerin de Türkiye’ye ihraç edilmesi için birlikte çalışmaya hazır olduklarını kaydettiler.

YATIRIM İÇİN ORTAM SAĞLAYALIM

Türkiye’nin Afrika ülkeleri ile ekonomik ve ticari ilişkilerine “kazan-kazan” temelinde yaklaştığını da ifade etti.
Bakan Muş, karşılıklı yatırımların artmasına yönelik olarak girişimcilere yatırım için gerekli altyapının ve ortamın sağlanmasından da memnuniyet duyulacağını bildirdi.
Toplantıda, 21-22 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilecek 3. Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu’na ilişkin hususlar da ele alındı.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026