|

Ayakkabı sanayicisine Özbekistan daveti

Ülkesindeki yatırım imkanlarını ve sağlanan avantajları anlatan Özbekistan Deri Sanayi Birliği Başkanı Serdar Umurzakov, Türk deri sanayicilerine davette bulundu. Umurzakov, “En kısa zamanda sizlerle beraber büyük işlere imza atmak istiyoruz” çağrısı yaptı.

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:00 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Özbekistan Deri Sanayi Birliği Başkanı Serdar Umurzakov,  TASD Yönetim Kurulu Başkanı Abdulsabur Endican
Özbekistan Deri Sanayi Birliği Başkanı Serdar Umurzakov, TASD Yönetim Kurulu Başkanı Abdulsabur Endican

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD); Özbekistan Deri Sanayi Birliği Başkanı Serdar Umurzakov’u Türk ayakkabı üretici ve ayakkabı yan sanayicileriyle İstanbul’da bir araya getirdi. Buluşmada Özbekistan'a gelen yabancı yatırımlardan bahseden Umurzakov, deri ve ayakkabıya verdikleri önemi anlattı.

Özbekistan olarak bölgelerinde ayakkabı ve deri sektörüne yatırım yapan tek ülke olduklarını kaydeden Umurzako, Rusya'da çok özel bir pazarları olduğunu, buradaki varlıkları artırmak istediklerini bildirdi. Mevcut siparişleri kapasite yetersizliği nedeniyle karşılayamadıklarını kaydeden Umurzakov, "Bu yüzden sizlerin Özbekistan'a yatırım yapıp ülkemizde üretime geçmenizi istiyoruz. Bu sayede iki taraf da kazanacak" dedi.

SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ

Umurzakov, şu anda en büyük sorunlarının kapasite yetersizliği olduğunun altını çizerek, deri ve ayakkabı sektörüne hitap edecek yeni bir organize sanayi bölgesini hayata geçirdikleri bilgisini verdi. Kurdukları deri ve ayakkabı organize sanayi bölgesinde çok büyük vergi istisnalarının bulunduğunu aktaran Umurzakov, Türk ayakkabı üreticilerinin bu istisnalardan yararlanmaya davet etti. Umurzakov, "En kısa zamanda sizleri de Özbekistan'da görmek ve beraber büyük işlere imza atmak istiyoruz. Sizleri ülkemizde sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

TOPTAN TİCARET ARTACAK

TASD Yönetim Kurulu Başkanı Abdulsabur Endican ise Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkeler arası ilişkileri daha ileri noktaya taşıyabilmek için ellerinden geleni yaptığını kaydetti. Endican, “Son dönemde hızla artan ülkeler arası ticaret hacminin yıl sonunda 2 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Hedef ise bu rakamın en kısa sürede 5 milyar dolara çıkarılması” dedi.

#Özbekistan
#Serdar Umurzakov
#Türkiye
#Abdulsabur Endican
5 yıl önce