Bakan açıkladı: İki dev Türkiye'ye gelmek istiyor
10:00, 09/05/2018, Çarşamba
Diğer

Alibaba'nın kurucusu Jack Ma
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Alibaba ve Amazon’un Türkiye’de yatırım yapmak için bir takım yasal düzenlemeler veya iyileştirmeler istediğini, bu kapsamda bakanlık olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Bloomberg’e konuşan Bakan Tüfenkci, "Elektronik ticaret konusunda Türkiye’de büyük bir imkan var, bu imkanı kullanmak istiyoruz" derken, "Alibaba, Amazon dahil olmak üzere birkaç uluslararası firma Türkiye’de faaliyet göstermek istiyorlar. Bakanlığımızla görüşmeler yapılıyor.
İki firmayla ben de bizzat görüştüm. Bir takım yasal düzenlemeler veya iyileştirmeler istiyorlar.
Arkadaşlarımız bunları teknik anlamda çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/09/09/59/resized_d7c13-d3883720anayasadegisikligiihracati500milyardolaracikaracak4307.jpg
KENDİ ŞİRKETLERİ İLE DAĞITIM YAPMAK İSTİYORLAR
Şirketlerin Türkiye’de kuracakları temsilcilikler aracılığıyla bölgeye dağıtım yapmak istediklerini anlatan Tüfenkci,
"Onun için bizim gümrüklerle ilgili bir takım düzenlemeler yapmamız, lojistik altyapısını güçlendirmemiz, elektronik ortamı daha düzgün kurmamız lazım" dedi.
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/09/09/59/resized_9779c-f6d3d49820150713152747amazonvsalibabainfographic1.jpeg
Tüfenkci elektronik ticaretle ilgili ayrıca önümüzdeki günlerde bir sektör çalıştayı da düzenleyeceklerini söyledi.