|

Bakan Ağbal'dan emekli ikramiyesi açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, katıldığı canlı yayında milyonlarca kişinin yüzünü güldürecek olan bayram emekli ikramiyeleri hakkında bir son dakika açıklaması yaptı

Yeni Şafak
10:43 - 31/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:16 - 31/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Maliye Bakanı Naci Ağbal
Maliye Bakanı Naci Ağbal

Maliye Bakanı Naci Ağbal, emekliye bayram ikramiyesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ağbal, "Yapmış olduğumuz düzenleme çok açık ve net. Emeklilerimize her iki dini bayramda 1000 lira ikramiye ödeyeceğiz. Bu kalıcı bir düzenleme, önümüzdeki yıllarda da devam edecek" derken, "16 yıldır bu ülkede AK Parti bütçe yaptı ve uyguladı. Bütçe performansında atılması gereken adımları atmaktan kaçınmadık. 2018 yılında bizim bütçede ortaya koyduğumuz bir bütçe açığı hedefi var, 67 milyar lira. Bu açığın yıl sonu bu seviyelerde kapanacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı emekli ikramiyesi bayram öncesi ödenecek. AK Parti Seçim Beyannamesi'ne göre yılda 2 kez ikramiye alacak emeklilere toplamda 2 bayramda 2 bin lira ikramiye ödenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da açıklama yapmıştı.

Bakan Sarıeroğlu, "Bağkur ve emekli sandığı emeklilerimizin ikramiyelerini, 7 Haziran 2018'de ödeyeceğiz. SSK emeklilerimizin ikramiyelerini de 8 Haziran 2018 tarihinde ödeyeceğiz" dedi. Bakan Sarıeroğlu, emekli maaşlarının tarihini de açıkladı. Buna göre, Emekli Sandığı'ndan emekli olanların maaşları ayın 1 - 5 arasında, SSK Bağkur emekli maaşları 11- 12- 13 Haziran tarihlerinde ödenecek.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR YATACAK?

AK Parti seçim beyannamesini açıkladı. Beyannamede emekliler için birbirinden farklı düzenlemeler yer alırken; emeklilere ömür boyu güvence geldiği ortaya çıktı. Emekli ikramiyesi de her sene ödenecek. Başbakan Binali Yıldırım ikramiye müjdesini Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamış ve "Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi olmak üzere biner lira ikramiye vereceğiz" demişti. Başbakan'ın açıklamasına göre, emeklilere Ramazan Bayramı için bin lira, Kurban Bayramı için bin lira ödenecek.

#Naci Ağbal
#Seçim
#Emekli ikramiyesi
#Bayram
6 yıl önce