|

ABD'ye karşı ortak duruş

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Fransa Ekonomi Bakanı Maire ile yaptığı görüşmede ABD yaptırımlarına karşı birlikte ve işbirliği içerisinde hareket etme kararı aldı.

Yeni Şafak
21:01 - 17/08/2018 Cuma
Güncelleme: 21:46 - 17/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Fransız Finans Bakanı Bruno Le Maire ile telefon görüşmesi yaptı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Fransız Finans Bakanı Bruno Le Maire ile telefon görüşmesi yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Fransız Finans Bakanı Bruno Le Maire ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakan Albayrak ile Le Maire’nin görüşmesinde, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği ve ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım adımları ele alındı. İki bakan ABD’nin söz konusu uygulamalarına karşı birlikte ve işbirliği içerisinde hareket etme kararı aldı.

Albayrak, Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Emmanuel Macron ve Le Maire’nin yaptığı Türkiye’ye destek açıklamalarından duyulan memnuniyetini dile getirdi.

İki bakan ülkeleri arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve mutabık kalınan hususlarda daha yakın çalışma kararı alırken, ekiplerinin hızlı bir şekilde çalışmaya başlaması ve 27 Ağustos tarihinde Paris’te bir araya gelme konusunda mutabık kaldılar.

Bakan sosyal medya hesabından paylaştı

Albayrak, sosyal medya hesabından görüşmeye yönelik, "ABD’nin yaptırım uygulamalarına karşı birlikte hareket etme ve işbirliğimizi güçlendirme konusunda mutabık kaldık" ifadelerini kullandı.

#Berat Albayrak
#Bruno Le Maire
6 yıl önce
default-profile-img