|

Bakan Pekcan: Enflasyonla mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadeleyi zedeleyen ve tüketicileri mağdur eden tüm olağan dışı fiyat gerçekleşmeleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, "Hükümetimizin fiyat istikrarının temini, enflasyonla mücadele çalışmaları, fiyat anomalilerine ilişkin tedbirleri kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.

11:44 - 17/03/2021 Çarşamba
Güncelleme: 14:47 - 17/03/2021 Çarşamba
AA
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığı’nda düzenlenen 23. ve 24. Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni’ne katıldı. Toplantıya Bakan Pekcan’ın yanı sıra Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak da katıldı. Bakan Pekcan konuşmasında tüketici haklarının önemi, tüketici haklarının serbest piyasa ekonomisinin işlevselliği açısından ne derece gerekli olduğunu ve Türkiye’deki tüketici hakları alanında yapılan son dönem çalışmaları gibi konuları ele aldı.


"Pek çok kritik faaliyeti tamamlanmış bulunuyoruz"

Bakan Pekcan, tüketicinin korunması ile ilgili kurumsal kapasitelerin güçlendirilmesi amacıyla yürüttükleri büyük bir AB projesini tamamlanmasından büyük bir memnuniyet yaşadıklarını belirterek, “1,8 Milyon Euro bütçeli ve yüzde 90 oranında AB fonlarından finansmanı ile gerçekleşen bu proje kapsamında; pek çok bilinçlendirme faaliyetinin yanında; Tüketici Profili ve Bilinç Düzeyi Araştırmasının yapılması; Mobil Tüketici uygulamasının kullanıma açılması, Tüketici Hakem Heyeti Yıllık Değerlendirme Raporlarının hazırlanması gibi pek çok kritik faaliyeti de tamamlanmış bulunuyoruz” diye konuştu.


“Tüketici hakem heyetlerimizce alınan kararların yüzde 96,1’i tüketici mahkemelerinde dava konusu edilmeden kesinleşti”

Tüketiciler ve tedarikçiler arasında yaşanan uyuşmazlık, hakem heyetlerinde kolaylıkla ele alındığını ve hızlıca çözüme kavuşturulduğuna değinen Bakan Pekcan, “2020 yılında tüketici hakem heyetlerimizce alınan kararların yüzde 96,1’i tüketici mahkemelerinde dava konusu edilmeden kesinleşmiş ve sadece Tüketici hakem heyetleri kararlarının yüzde 3,9’u mahkemelere intikal etmiştir. 2020 yılında, Tüketici Hakem Heyetlerinde 861 milyon TL tutarındaki ürün ve hizmetlerle ilgili 521 bin 533 başvuru karara bağlamış olup, bunların yüzde 59’u tüketici lehine sonuçlanmıştır” ifadelerine yer verdi.


#flaş
#Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan
3 yıl önce