Konutta kampanya başlatılacak

Yeni Şafak
13:10, 07/05/2018, PazartesiG: Güncelleme: 14:14, 07/05/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
Konutta kampanya başlatılacak
Konut kampanyası

Geçtiğimiz günlerde tapu harcında ve KDV'de yapılan indirimin ardından bugün Bankalar Birliği Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım konut sektöründeki stokun azaltılması için de Ziraat Bankası ve diğer bankaların konut kampanyası başlatacağını açıkladı.

Bankalar Birliği Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım kredi derecelendirme kuruluşlarının not indirme eylemlerinin zamanlamasının manidar olduğunu söyledi. İstikrarın yıkılması için algı operasyonları oluşturulduğuna da değinen

Başbakan Yıldırım bu operasyonlara karşı memleket menfaati için karar almaktan çekinmeyeceklerini de söyledi. Yıldırım konuşmasının sonuna doğru konut sektörünü hareketlendirecek bir gelişmenin de bilgisini paylaştı.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/07/02/14/resized_949cc-3a1f33781340_eng_picture_20180507_15341811_15341810.jpg
Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

GÜÇLÜ LİDERLİĞE İHTİYAÇ VAR

Ülkemizin güçlü bir liderliğe ihtiyacı var. Çünkü bölgemiz riskli bir bölge. Ülke bütünlüğünü beraberliğini gözümüz gibi korumalıyız.

''TEK SES OLMALISINIZ''

Güçlerinizi birleştirmelisiniz. Mesela faiz ve kredi noktasında bir karar aldınız. Bu karar çıktıktan sonra herkes buna uymalı değil mi? Tek ses olması lazım. Ama ben bazı alınan kararlarda birliktelik olmadığını anladım. Şayet yanlış anlamadıysam.

FAİZLERİ İNDİRİN ÇAĞRISI

Türkiye yüksek faiz ve enflasyonu hak etmiyor, enflasyonu aşağı çekmek bizim görevimiz. Enflasyondaki kıpırdanma çok hoşumuza gitmiyor, mücadele kararından sapma yok. Kurun en önemli etkeni enerji faturamızdır.
Not düşürme eylemi etik değil, zamanlaması manidar. Bankacılık sektöründen beklentimiz var.
Yüksek faiz bankalar için iyi bir şey değilse faizleri indirin.

ALGI OPERASYONLARI DEVAM EDİYOR

Bu günlerde algı operasyonları devam ediyor.
Belli ki seçimlere kadar da tırmandırılarak devam ettirilecek.
Amaç istikrarın güvenin yıkılması.Biz eminiz ki vatandaşlar olup biteni görüyor.Sizlerde algıya göre değil Türkiye'nin gerçeklerine göre hareket etmenizi bankacılardan bekliyoruz. Algı operasyonlarına karşı memleket menfaati için karar almaktan çekinmeyiz.

KONUTTA DEV KAMPANYA


Konut sektöründeki konut stokunun azaltılması için Ziraat Bankası ve diğer bankalar büyük bir kampanya başlatacak.Böylece çarkları konut sektöründe tekrar döndürmeye başlayacağız
Hafta sonu konut sektörü için önemli bir adım atılmış, konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV 31 Ekim'e kadar yüzde 8'e, tapu harcı oranı da yüzde 4'ten 3'e indirilmişti.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026