|

Benzine ikinci büyük indirim geliyor

Hafta başında petrol fiyatlarındaki rekor düşüş sonrası benzin fiyatlarına 60 kuruş, motorine ise 56 kuruş olarak yansıyan büyük indirimin ikincisi geliyor. Benzin fiyatlarına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 51 kuruş indirim beklenirken, motorinde yapılması beklenen indirim oranı ise henüz belli olmadı.

Kenan Biter
09:18 - 13/03/2020 Cuma
Güncelleme: 09:53 - 14/03/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Benzin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olacak ikinci büyük indirim geliyor.
Benzin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olacak ikinci büyük indirim geliyor.

OPEC toplantısı sonrasında üretim kısıtlamasına yönelik karar çıkmamasının ardından petrol fiyatlarında yaşanan tarihi düşüşün iç piyasadaki akaryakıt fiyatlarına yansıması devam ediyor.

Brent petrolün 31 dolara kadar gerilemesinin ardından Salı günü benzine 60 kuruş, motorine ise 56 kuruş olarak yansıyan tarihi indirimin ikincisi geliyor.

BENZİNE 51 KURUŞ İNDİRİM GELİYOR

yenisafak.com'un elde ettiği bilgilere göre ikinci büyük indirim benzinde 51 kuruş olarak gerçekleşecek. Motorin tarafında ise indirim oranı henüz belli değil.

İstanbul'da benzinin litre fiyatı petroldeki rekor düşüş sonrası gelen büyük indirim ile 6,04 seviyesine kadar gerilemişti.


FİYATLARI DAHA DA DÜŞÜRECEK ÇİFTE HAMLE

OPEC toplantısından ek kesinti kararı çıkmaması üzerine Suudi Arabistan'ın 8 dolarlık indirime gitmesi ile tarihi düşüş yaşayarak 31 dolara kadar gerileyen petrolde Rusya'nın ardından Suudi Arabistan'dan da fiyatları bir kez daha düşüşe geçirecek hamle gelmişti.

Rusya günlük üretimi 500 bin varil düzeyinde arttırmaya hazırlanırken, Suudi Arabistan da ham petrol üretim kapasitesini günlük 1 milyon varil artırmak için milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya talimat verdi.

Uzmanlar ise; ek üretimlerle küresel petrol piyasasında günlük 3,3 milyon varil arz fazlasının ortaya çıkabileceğine ilişkin uyarıyor.

#Benzin
#Motorin
#Benzin indirim
#Motorin indirim
#Petrol
#OPEC
#Kenan Biter
4 yıl önce