|

Çiftçiye 264 bin dekar daha arazi

Tarım ve Orman Bakanlığı, daha verimli ve aktif tarım yapılması için tarımsal arazi edindirme ve değerlendirme projesi kapsamında 25 bin hektar alanda ilk kez kapitalizasyon oranlarını saptayacak.

Yasemin Asan
04:00 - 14/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 00:51 - 14/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Tarım ve Orman Bakanlığınca arazi edindirme ve dağıtım çalışmaları devam ediyor.
Tarım ve Orman Bakanlığınca arazi edindirme ve dağıtım çalışmaları devam ediyor.

Tarım arazisinin parçalanmasının önlenmesi, tarımsal üretimin artırılması ve istihdam imkanlarının geliştirilmesi hedefleri doğrultusunda ise 15 bin 710 çiftçi ailesine 1 milyon 20 bin dekar hazine arazisi 264 bin dekara alanda arazi dağıtım çalışmaları devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, arazi edindirme ve dağıtım çalışmalarına devam ediyor.

ARAZİ DEĞERLENDİRMESİNİN ÖNÜ AÇILACAK

Bu çerçevede ihtilaflı, hisseli ve küçültülmüş tarım arazilerinin işletmesini büyütmek isteyenlere devri kapsamında geçmiş yıllarda mevzuatta değişikliklere gidildi. Bu doğrultuda da tarımsal arazi edindirme ve değerlendirme projesi hayata geçirildi.

  • 15 ilde 17 köyde 35 bin 53 parsel ve 25 bin 335 hektar tarım arazisinde pilot çalışmalar başladı. Bu proje kapsamında parsel bazlı kapitalizasyon oranları belirleme çalışmaları ilk kez yapılacak. Bu sayede Türkiye’de parsel bazında arazi değerlendirme çalışmalarının önü açılacak.

Bakanlık Sulama Alanlarında Arazi Değerlendirmesine Dair Tarım Reformu Kanunu uyarınca tarım reformu uygulama bölgesi ilan edilen yerlerde arazi dağıtım projeleri uygulanıyor.

#​Tarım ve Orman Bakanlığı
#Çiftçi
5 yıl önce