|

Dokuz yılın ardından bir ilk: Bakan Nebati Mısır'a gidiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 1 Haziran'da Mısır'a gidiyor. Ziyaret 9 yıl aranın ardından Mısır'a ilk bakan ziyareti olması nedeniyle önem arz ediyor.

15:12 - 18/05/2022 Çarşamba
Güncelleme: 16:44 - 18/05/2022 Çarşamba
Diğer
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mısır’da düzenlenecek İslam Kalkınma Bankası 346. İcra Direktörleri ve Guvernörler Yıllık Toplantısı’na katılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Basın Müşavirliği’nden yapılan bilgilendirmeye göre, Bakan Nureddin Nebati, İslam Kalkınma Bankası 346. İcra Direktörleri ve Guvernörler Yıllık Toplantısı’na katılmak üzere Mısır’a gidecek.


9 YILIN ARDINDAN BİR İLK

Söz konusu ziyaret, 2013 yılında gerçekleşen darbe sonrası ilişkilerin durma noktasına geldiği Mısır'a, yıllar sonra bakan düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olacak.

İki ülke arasındaki ilişkiler 8 yıllık aradan sonra 2021 yılında normalleşme sürecine girmiş, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığında bir heyet, Mısıra giderek istikşafi görüşmeleri başlatmıştı.

Mısır heyetinin de bu kapsamda Türkiye'ye gelmesi ile yeni bir diyalog süreci başlatılmış ve ilerleyen süreçte karşılıklı olarak büyükelçilerin yeniden atanması konusunda iyi niyetler ortaya konmuştu.

#Nureddin Nebati
#Mısır
2 yıl önce