|

Dolar için FED bekleniyor

Dün dolar 3.95 sınırlarına çıktı, Euro ise 4,86 sınırlarına çıkarak rekorunu tazeledi. Dün Hazine'nin yaptığı hamleyle dolar ve euroda düşüşler başladı. Dolar için FED'in kararı bekleniyor. İşte 21 Mart dolar ve euro fiyatları...

Yeni Şafak
08:03 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:57 - 21/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Dolar yükselişten sonra düşüşe geçti.
Dolar yükselişten sonra düşüşe geçti.

Hazine'nin dünkü ihalelerine gelen güçlü talebin ardından ikincil piyasada 10 yıllık tahvil faizinde 25 baz puana varan düşüş gözlenirken, düşüşe paralel dolar/TL'de de gerileme izlendi.

Hafta başında 3.95 TL'nin üzerini gören dolar kuru, 3.93 TL seviyesinin altına sarktı. Dolar kuru saat 17.10 itibariyle 3.9280 TL'den işlem görürken, euro 4.82TL seviyelerinde bulunuyor.

Enflasyondaki katılık, cari açıkta yükselişin sürmesi, Moody's'in not indirimi ve Afrin operasyonu kaynaklı jeopolitik endişeler son dönemde TL'nin benzer para birimlerinden negatif ayrışmasına neden olmuştu.

Piyasada bu akşam açıklanacak olan Fed faiz kararı yakından takip ediliyor. 25 baz puanlık bir faiz artışı beklenirken, sonrasında yapılacak açıklamalar ve Fed'in önümüzdeki dönem politikalarına ilişkin ipuçları, doların seyri açısından önem taşıyor.

FED'İN KARARI BEKLENİYOR

Fed'in faizde çeyrek puanlık artışa gitmesi bekleniyor. Bu yıl 3 ya da 4 faiz artışına yönelik nasıl bir sinyal vereceği kurun yönünde belirleyici olacak. 4 faiz artışı yapılacağına yönelik işaret dolar/TL'de baskı yaratabilir.

2015 SONUNDAN BU YANA 5 FAİZ ARTIŞI

Fed 2015 sonunda para politikasını sıkılaştırmaya başlamasından bu yana beş defa faiz artırdı. Ancak dolar henüz faiz artırımlarına kalıcı bir tepki vermedi. Dolar endeksi geçen yılı yüzde 10'a yakın kayıpla kapattı.


#Dolar
#Euro
#Döviz
#Hazine
6 yıl önce