|

"Dövizi bozdurun altın alın" tavsiyesi

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, döviz ve altın fiyatındaki düşüşün sürmesinin Avrupa ve uluslararası borsanın referandumu nasıl göreceği ve bununla ilgili nasıl pozisyon alacağına bağlı olduğunu söyledi. Başman, yatırımcılara da dövizlerini bozdurup altın almalarını tavsiye etti.

Yeni Şafak
12:31 - 25/04/2017 Salı
Güncelleme: 12:34 - 25/04/2017 Salı
IHA
Kuyumculardan vatandaşa "Altın alın" önerisi...
Kuyumculardan vatandaşa "Altın alın" önerisi...
16 Nisan referandumundan sonra dolar, 3.57 TL ile son dönemin en büyük düşüşünü yaşarken, Borsa İstanbul’da ise BIST 100 endeksi 93.849,14 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Borsa’daki bu yükseliş, dolardaki bu düşüş ise gram altın fiyatlarının 146 TL 55 kuruşa düşmesini sağladı.

“Altın yatırımcısı için fırsat doğdu”

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, "1-2 ay gibi bir sürede bu gelişmeleri daha iyi göreceğiz. Fakat benim şahsi görüşüm fiyatların en geç 1 ay sonra yükselişe geçeceği bunun da döviz kaynaklı olacağı kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

“Dövizi bırakıp altın yatırımı yapılmalı”

Dövizi birikimi olan vatandaşlara da altına yatırım yapmalarını ve bekle gör politikası izlemeleri yönünde çağrı yapan Başman, “Görüntüler ve işaretler bu doğrultuda gidiyor. Elinde döviz bulunduranların altına yönelmesini, altın yatırımını birinci sıraya almalarını özellikle tavsiye ediyorum. Çok hızlı bir düşüş, altın fiyatlarında beklemiyorum” diye konuştu.
#Döviz
#Altın
#Adana
#Oğuz Başman
7 yıl önce