|

Ekonominin kurmayları belli oldu

Türkiye'nin yeni sistemindeki ilk günü Erdoğan'ın TBMM'deki yemin töreniyle başladı. Başkan Erdoğan yemin töreninin ardından önce Anıtkabir'e gitti, ardından Külliye'de düzenlenen 'Yeni Döneme Geçiş Töreni'ne katıldı. Başkan Erdoğan daha sonra kameraların karşısına geçerek hem kendi yardımcılarını hem de yeni kabineyi açıkladı. Böylece uzun zamandır en merak edilen konulardan biri olan 'Ekonomiyi kim yönetecek' 'Ekonomi Bakanı kim oldu' 'Ekonomini başına kim geçti' gibi sorular da yanıt bulmuş oldu. Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak olurken, Ticaret Bakanlığı'na Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na Mehmet Cahit Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Murat Kurum getirildi.

Yeni Şafak
22:52 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:56 - 10/07/2018 Salı
Yeni Şafak
Ekonominin kurmayları belli oldu
Ekonominin kurmayları belli oldu

Başkan Erdoğan'ın liderliğinde yeni süreci inşa eden Türkiye bugün tarihi bir güne tanıklık etti.

24 Haziran seçimlerinden ilk sırada çıkan ve Türkiye'nin yeni döneminin ilk Başkan'ı olmaya hak kazanan Recep Tayyip Erdoğan yeni yönetimi açıkladı.

Öğleden sonra TBMM'de yemin eden Erdoğan, daha sonra Anıtkabir'e gitmiş ve buradaki defteri imzalamıştı.

Daha sonra Külliye'deki resmi törene katılan Başkan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada geleceğe dair çok önemli mesajlar vermiş ve Türkiye'nin her alanda daha da büyümesi için gerekli olan tüm adımları hızlıca atacaklarını vurgulamıştı.

Ekonominin kurmayları belli oldu

Başkan Erdoğan, törenin ardından saat 21.30 sularında kameraların karşısına geçti ve hem başkan yardımcılarını hem de yeni kabinede yer alan isimleri açıkladı.

Buna göre Erdoğan'ın yeni dönemde ekonominin yönetimini teslim ettiği isimler şöyle:

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı: Zehra Zümrüt Selçuk

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Berat Albayrak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Mehmet Cahit Turan

Ticaret Bakanlığı: Ruhsar Pekcan

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Murat Kurum

Berat Albayrak kimdir?

1978 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümü lisans mezuniyetinin ardından yüksek lisansını New York Pace Üniversitesi Lubin School of Business’ta tamamladı. Bankacılık ve Finans bölümünden “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” tezi ile doktora derecesi aldı.

1996 yılında başladığı profesyonel iş hayatında, ekonomi, enerji ve finans başta olmak üzere farklı iş kollarındaki girişimlere yönetici olarak öncülük etti.

2013 yılı sonunda özel sektördeki kariyerine nokta koydu. Sabah gazetesinde başladığı köşe yazarlığının yanı sıra Marmara Üniversitesi’nde bankacılık ve finans üzerine dersler verdi. Pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif görevler aldı.

25., 26. ve 27. Dönem İstanbul milletvekili olarak Meclis’e girdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesidir. 64. ve 65. Hükümetlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı.

Bakanlığı döneminde Türkiye’nin orta ve uzun vadeli enerji politikalarından oluşan Milli Enerji ve Maden Strateji Belgesi hazırlandı. Bu kapsamda doğalgazdan güneş ve rüzgar enerjisine kadar geniş bir alanda, dünyaya örnek olacak projeler hayata geçirildi.

İngilizce biliyor. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ruhsar Pekcan kimdir?

1958 Manisa-Demirci doğumludur. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi mezunu. Yüksek lisansını da aynı fakültede yaptı.

1981 yılında TSKB Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda başladığı kariyerine, özel sektörde çeşitli firmalarda farklı görevlerin ardından Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyesi olarak devam etti. 2005 yılında altyapı projelerine içmesuyu, sulama, petrol ve doğalgaz boruları, santrallere elektromekanik aksamı temin eden Karon Mühendislik ve Ticaret Ltd. Şti.’ne kurucu ortak olarak katıldı. Halen aynı şirketin Yönetici Müdürü’dür.

Üç dönem DEİK-Türk Suriye İş Konseyi Başkanlığını yürüttü. Halen DEİŞ-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk-Ürdün İş Konseyi Başkanı, Türk-Irak ve Türk-Libya Konseyleri Yürütme Kurulu Üyesidir. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcılığı, İTO-IKGK İstanbul Kadın Girişimler Kurulu Üyeliği, ECO-CCI Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Ticaret ve Sanayi Odaları, Kadın Girişimciler Kurulu Üyeliği yapmıştır. IWEC 2012 Ödülü sahibidir. IWEC Uluslararası Kadın Girişimciler - IWEC Global Ambasador olarak seçildi. İş ve Meslek Sahibi Kadınlar İstanbul Kulübü kurucu üyesidir.

İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk annesidir.

Mehmet Cahit Turan kimdir?

1960 yılında Trabzon’da doğdu. 1981 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümü’nü bitirdi, aynı üniversitede yüksek lisans yaptı.

1985 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü’nde mühendis olarak çalışmaya başladı. Bu kurumda büro mühendisliği, kontrol mühendisliği, kontrol şefliği görevlerinde bulundu. 1997 yılından itibaren İstanbul 17. Bölge Müdürlüğü bünyesinde Otoyol Bakım İşletme Başmühendisi, Otoyol Yapım Başmühendisi, Bölge Müdür Yardımcısı ve Bölge Müdürü olarak görev yaptı.

Genel Müdür Yardımcılığı görevinin ardından 2005-2015 yılları arasında Karayolları Genel Müdürlüğü yapmıştır.

Bu görevinden emekli olduktan sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı, ardından Danıştay Üyesi olarak vazife yürütmüştür. Danıştay Üyeliğinden emekliliğinin ardından, Kuzey Marmara Otoyolu inşaatını üstlenen konsorsiyumun CEO’luğuna getirilmiştir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Murat Kurum kimdir?

1976 Ankara doğumludur. Ankara Mimar Kemal Lisesi’nin ardından 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

1999-2005 yıllarında inşaat alanında faaliyet gösteren çeşitli özel sektör kuruluşlarında mühendis, şantiye şefi, koordinatör olarak çalıştı.

2005-2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzman olarak görev yaptı. 2006 - 2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevine geldi.

2009-2012 tarihleri arasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda uzman olarak çalıştı. 2009 yılından bugüne kadar T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

#Kabine
#Erdoğan
#Ekonomi
6 yıl önce