|

Erdoğan'dan bakanlıklara cam filmi talimatı

Milyonlarca araç sürücüsünü yakından ilgilendiren cam filmi sorununda sürpriz bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cam filmi konusunda vatandaştan gelen şikayetler konusunda devreye girerek, ilgili bakanlıklara “mağduriyet oluşmaması” konusunda talimat verdiği öğrenildi.

Yeni Şafak
11:08 - 9/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:24 - 9/11/2017 Perşembe
Cam film için Cumhurbaşkanı devrede.
Cam film için Cumhurbaşkanı devrede.

Son dönemde sıkça gündeme gelen araçlardaki cam filmi yasağına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlıkların yeniden bir çalışma yapmasına ilişkin talimat verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) vatandaşlardan çok sayıda şikayet yansıması üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cam filmi konusunda devreye girerek, ilgili bakanlıklara “mağduriyet oluşturmaması” konusunda talimat verdiği öğrenildi.

Habertürk TV'nin edindiği bilgiye göre, hafta başındaki MYK toplantısında da gündeme gelen konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın açıklama yapması bekleniyor.

Sanayi Bakanlığı: 43R onaylılar yasak değil

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü yaptığı açıklamayla cam filmi sorununa açıklık getirdi. Yapılan açıklamada 43R onaylı cam filminin yasak olmadığı açıklandı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, araçların ön camı ile ön sağ ve sol camlarının renksiz olacağını, sadece arka cam ile arka sağ ve sol camlarda fabrika çıkışlı 43R onaylı renkli cam kullanılabileceğini belirterek,"Cam filmi önemli ama can güvenliği daha önemli, önce can güvenliğimize bakacağız" dedi.

Sanayilerde

"sökme" yoğunluğu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, "Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği'nin" yürürlüğe girmesinin ardından Kırklareli'nde birçok araç sürücüsü, araçlarında bulunan cam filmlerini söktürmek için geldikleri sanayilerde yoğunluk oluşturuyor.

Yeni sanayi sitesinde cam filmi takma ve sökme işi yapan işletmeci Gökhan Gıcan, yaptığı açıklamada, uygulama öncesi cam filmi taktırmak isteyen sürücülerin şimdi ise cam filmlerini söktürmek için yoğunluk oluşturduğunu söyledi.

  • Cam filmlerini sökmek için 10 gün sonraya bile randevu verdiklerini dile getiren Gıcan, vatandaşların cam filmlerini kendilerinin sökmemesi uyarısında bulundu.

Özellikle araçların ön ve arka camlarında bulunan rezistanslara filmlerin sökülürken zarar verilebileceğini hatırlatan Gıcan, bu işlemlerin profesyonel kişiler tarafından yapılması gerektiğini dile getirdi.

Vatandaşların ceza almamak için araçlarındaki cam filmlerini söktürmeye geldiklerini anlatan Gıcan, "Son 20 gündür araç sürücülerimiz cam filmlerini söktürmek için ciddi bir yoğunluk oluşturdu. Özellikle muayene istasyonlarına gidip araçları cam filmi nedeniyle muayeneden geçmeyen sürücüler soluğu burada alıyor. Cam filmlerini ise 50 ile 150 lira arasında değişen ücret karşılığında söküyoruz. Yasa nedeniyle bazı esnaf ve vatandaşlarımız maddi açıdan biraz zarar görmüş durumda. Ama biz yasalar ne derse onu yapmak zorundayız" diye konuştu.

Mesailerine gece saatlerine kadar devam ettiklerine değinen Gıcan, "Özellikle muayeneden kalan sürücülerimiz soluğu bizde alıyor" dedi.

Takmak 400

sökmek 150 TL

Güvenlik gerekçesiyle alınan cam filmi yasağı kararı sonrasında, yaklaşık 5 milyon kişinin arabasında bulunan cam filmi vatandaş saniyelere akın etti.

206-427 TL arasında kesilen cezalar sonrası vatandaşlar 150 tl ödeyerek cam filmini söktürmeye başladı.


#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Cam film
#CİMER
#BİMER
6 yıl önce