Erdoğan'dan şehircilik uyarısı: Dikey yok, yatay mimari

Yeni Şafak
14:11, 08/11/2018, PerşembeG: Güncelleme: 22:12, 08/11/2018, Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan'dan şehircilik uyarısı: Dikey yok, yatay mimari
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Dünya Şehircilik Günü toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şehircilik noktasında öz eleştiri yaparak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a dikey yerine yatay mimari uyarısında bulundu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Şehircilik Günü toplantısında konuştu. ''Binalar yükseldi, araçlar modernleşti fakat gönüllerimiz çoraklaştı, karardı.'' diyerek öz eleştiride bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a dikey yerine yatay mimariye odaklanılmasını işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

'Boşa vakit geçirmek haramdır'

Sıfır atık projesini bir vakfa devrederek güçlü bir sivil toplum kuruluşuna sahip olmak istiyoruz. Kendini AK Partili gören her arkadaşımız çalışmalarını yapmalıdır. AK Partililer koşacak ki Türkiye yürüsün. Türkiye üretmeye gelişmeye kalkınmaya devam etsin.Eğer AK Partiliyim diyorsak bize boşa vakit geçirmek haramdır.

  • 31 Mart mahalli idari seçimlerden de sizlerin gayreti ve milletimizin desteğiyle inşallah alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum.

Bazıları göçebe kavramı üzerinden milletimizi iğnelemeye kalkar. Biz yerleştiğimiz her yeri abad etmiş bir toplumuz. Gidin Kafkasya'ya, Balkanlara, Orta Asya'ya ecdadımızın bıraktığı izlere rastlarsınız. Üstelik ecdadımız sadece şehirler yapmakla kalmamış, onlara ruhlar vererek bize ait hale getirmiştir.

'Dikey yok yatay mimari'

Şehirciliği çok önemsiyoruz. Murat ( Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum) buna göre dikkat et. Dikey yok, yatar mimari. bugüne kadar milyonlarca ağacı diktik. Biz Türkiye'de ağaç kesen değil diken iktidar olduk. Şehirlerimize yeterince sahip çıkmamış olmamız en büyük kaybımızdır.

  • Sahip olduğumuz kadim mirasın hala farkında olmadığımızı düşünüyorum.

'Daha fazla çalışacağız'

Binalar yükseldi, araçlar modernleşti fakat gönüllerimiz çoraklaştı, karardı. 16 yılda insanımızın kalitesini arttırmakta yol kat ettik. Ancak bu gönül çoraklaşmasının önüne geçmekte henüz tam anlamıyla başarılı olamadık. Genciyle kadınıyla daha fazla çalışacağız.

Örnek inşaat hamlesi

TOKi vasıtasıyla 837 bin konut inşa ederek özel sektöre de örnek olan bir inşaat hamlesi de başlattık. Sıkıntılı yerlerin yaklaşık yarısının İmar Barışı ile problemleri çözülecek gibi görünüyor. Orman varlığımızı 1.5 milyon hektar arttırdık. 4 milyar fidanı toprakla buluşturduk.

  • AK Parti'nin icraat listesi gerçekten çok geniş. Bu liste yayımlanacak. Bu icraatleri halkımızın gönlüne nakış nakış işliyor olacağız.

'Ben millet kıraathanesi dedim, onlar kumarhane anladı. Fikir, zikir meselesi'

Millet Bahçelerine birer tane de millet kıraathanesi ekleyelim diyoruz. ben millet kıraathanesi dedim onlar kumarhane anladılar. Derviş diyemeyeceğim bunlara zikir fikir meselesi.

'Yalan bunun en büyük sermayesi'

Bay Kemal bunları bilmez. Sınıflardaki öğrenci sayısı 30'a düştü. Ya bunları ona kimse anlatmıyor ya da anlatıyor onun işine gelmiyor. Ev ev dolaşarak bunları anlatacaksınız. Yalan bunun en büyük sermayesidir. Türkiye'de yalanı kim en güzel söyler diye sorduğunuzda hiç düşünmeden cevap verilir.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026