|

Erdoğan'dan vatandaşlara çağrı: TL'ye çevirin

100 günlük eylem planını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döviz piyasalarında yaşanan aşırı yükselişe karşı vatandaşlara yeni bir çağrıda daha bulundu. Erdoğan yastık altındaki döviz ve altınların çıkarılarak Türk Lirası'na dönüştürülmesini istedi.

Yeni Şafak
17:25 - 3/08/2018 Cuma
Güncelleme: 17:54 - 3/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz ve altın çağrısı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz ve altın çağrısı...
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törende 100 Günlük Eylem Planını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütün vatandaşlara çağrıda bulunarak, “
Gelin dolarlarınızı, avrolarınızı ve altınlarını yastık altında çıkarın” gelin bunları TL çevirin ve milli direnişinizi ortaya koyun.
”çağrısında bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

''Kişi başına milli gelirimizi 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkardık. Son yıllarda ardı ardına yaşadığımız gelişmelerin ekonomi alanında programlarını yavaşlattığı gerçektir.

  • 15 Temmuz gibi hadiselerin hedefinde ekonomimizin de olduğu gerçektir. Ekonomi savaşıyla karşı karşıyayız. Biz bu savaştan da galip çıkacağız. Kamu kaynaklarının tek elde toplanarak uzun vadede yıllık 3-4 milyar lira gelir sağlanacak.

Buradan milletimize sesleniyorum, gelin dolarlarınızı, avrolarınızı ve altınlarını yastık altında çıkarın” gelin bunları TL çevirin ve milli direnişinizi ortaya koyun. Milletimin bunu yapacağına inanıyorum.''

#Erdoğan
#Altın
#Dolar
#Döviz
#100 Günlük Eylem Planı
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce