|

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan kur açıklaması: Yapılan yorumlar doğru değil

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan "Döviz kuruna ilişkin son dönemde yapılan hükümetimizin ihracatı desteklemek amacıyla, yüksek döviz kuru hedeflediğine yönelik yorumlar doğru değil. Türkiye dalgalı kur rejimi uygulamaktadır, kurun değeri de piyasada belirlenir" ifadelerini kullandı.

10:55 - 12/11/2021 Cuma
Güncelleme: 12:48 - 12/11/2021 Cuma
AA
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan açıklama yaptı.
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan "Döviz kuruna ilişkin son dönemde yapılan hükümetimizin ihracatı desteklemek amacıyla, yüksek döviz kuru hedeflediğine yönelik yorumlar doğru değil. Türkiye dalgalı kur rejimi uygulamaktadır, kurun değeri de piyasada belirlenir." dedi.

Elvan şunları kaydetti:

"Türkiye ekonomisinin en güçlü çıpası kamu maliyesidir. Mali disiplin şiarımızdan asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. 2021 yılı bütçemizde yüzde 4,3'lük bir bütçe açığı öngörmüştük. Bu yılı yüzde 3,5’in altında bir bütçe açığıyla kapatacağız. Esnafın 2021’den önce kullandığı hazine destekli kredilerin faizlerinin ortalama yüzde 75’ini yıl sonuna kadar biz karşılayacağız. Yapılandırma Kanununa 5,9 milyon mükellefimiz başvurdu, 155 milyar lira alacak yapılandırıldı. 1 Kasım itibarıyla yaklaşık 46,2 milyar lira tahsilat gerçekleştirildi."


#Döviz
#Lütfi Elvan
2 yıl önce
default-profile-img