|

Hazine’nin eşel mobil feragatı 8 milyarı aştı

Mayıs ayından bu yana uygulanan eşel mobil sistemiyle ne dikkat çeken EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, ”Motorinde de pompa fiyatlarında indirim beklentimiz kuvvetli” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:09 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Devlet 8,3 milyar lira ÖTV’den feragat etti
Devlet 8,3 milyar lira ÖTV’den feragat etti

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, altıncı ayını geride bırakan akaryakıtta eşel mobil uygulamasıyla devletin 8,3 milyar lira ÖTV'den feragat ettiğini söyledi. Aktaş, 17 Mayıstan bu yana uygulanan eşel-mobil sistemine ilişkin söz konusu uygulamayla ekonomi yönetiminin, Türkiye'ye karşı yapılan ekonomik saldırılara karşı halkı olası akaryakıt zamlarından koruduğunu bildirdi.

EN İYİ ÖRNEK LPG’DE YAŞANDI

Söz konusu sistemin bir şemsiye işlevi gördüğünü ve motorinde bir litrede 1 lira 4 kuruşa kadar çıkan zam ihtiyacının ÖTV’den karşılandığını aktaran Aktaş, "Halkın zamlardan nasıl korunduğuna yönelik en iyi örnek LPG’de yaşandı. Devlet bu kalemde ÖTV tutarı litrede 2 kuruş kalana kadar zam ihtiyacını tüketiciye yansıtmadan karşıladı. Mayıs ayından bu yana 6 aydır uygulanan eşel mobil sistemiyle devlet 8,3 milyar lira ÖTV'den feragat etti" dedi.

  • İNDİRİM BEKLENİYOR
  • Aktaş, eşel mobil uygulaması ve akaryakıt sektörünün geleceğine yönelik olarak şunları kaydetti: “Çok kısa zamanda aşağı yönlü yansımalar yaşanacağından benzin ve motorinde de pompa fiyatlarında indirim beklentimiz kuvvetli.”
#Akaryakıt
#ÖTV
5 yıl önce