|

İDA MÜSİAD EXPO’da görücüye çıkacak

MÜSİAD EXPO’da Türkiye’nin savunma sanayii ürünleri de olacak. 17. MÜSİAD EXPO kapsamında gerçekleşecek ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen High Tech Port’ta ilk yerli ve milli İnsansız Deniz Aracı da (İDA) olacak.

Haber Merkezi
04:00 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 00:52 - 9/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Yerli ve milli insansız deniz aracı da görücüye çıkıyor.
Yerli ve milli insansız deniz aracı da görücüye çıkıyor.

Türkiye'nin savunma sanayiine yaptığı son teknoloji yatırımları 17. MÜSİAD EXPO kapsamında sergilenecek. Bunlardan biri de ilk yerli ve milli İnsansız Deniz Aracı da (İDA) olacak. İDA, keşif ve gözetleme amaçlarının yanı sıra terörle mücadele, deniz sınırlarının korunması, düzensiz göç ile mücadele gibi alanlarda kullanılabilecek.

KARADAN OTOMATİK KONTROL YETENEĞİ

İnsansız olarak çalışabilen, üzerindeki oto pilot, otomatik rota konumlandırma ve dinamik konumlandırma sistemleriyle görev bilgisayarına yüklenilen rota üzerinde gidebilen Türkiye’nin ilk milli ve yerli İDA’yı Kayacı Savunma Sistemleri geliştirdi. En son teknoloji hibrit bir araç kurgusuyla geliştirilen İDA sistemi, üzerinde bulunan ve hem otomatik hem karadan kontrol edilerek çalışabilen sensörler (radar, lidar, termal kamera, optik kamera, dinamik konumlandırma sistemi) kapsamında Türkiye'nin güvenliği alanında kullanılabilecek.

  • Silahlı olarak kullanılacak
  • İDA hakkında bilgi veren Kayacı Savunma Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kayacı, geliştirilen İDA sisteminin sadece gözetleme ve keşif amaçlı değil, üzerine yük olarak takılabilecek silah sistemleri ile Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA) olarak da kullanılabileceğini bildirdi.
#İDA
#MÜSİAD Expo
5 yıl önce