|

İndirime rağmen fahiş fiyatlar inceleniyor: Otomotive ÖTV teftişi

Fahiş fiyat artışına yönelik teftişlere haller ve marketlerin ardından otomotiv sektörü de eklendi. ÖTV indirimine karşın Ticaret Bakanlığı’na ‘oto bayilerinde araç olmadığı, toplu satış yapıldığı’ şeklinde ulaşan şikayetler üzerine düğmeye basıldı. Sektör mercek altına alınırken, önümüzdeki dönemde galericilerin yanı sıra otomobil bayileri de denetlenecek.

Nur Banu Aras
00:00 - 18/09/2021 Cumartesi
Güncelleme: 02:41 - 18/09/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat denetimlerine otomotiv sektörünü de aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın,
“Fahiş fiyatın önüne geçeceğiz”
açıklamasının ardından hal ve marketler denetlenirken, denetim alanları genişlemeye başladı.
Ağustos ayında yapılan sıfır ÖTV indirimi ile beraber yüzde 80 ÖTV dilimine giren birçok model yüzde 50 ÖTV dilimine girmeye başladı.
Bu düzenlemeyle fiyatlarda ise 50 bin TL’ye varan indirimin kapısı aralandı.

SIFIR ARAÇLAR GALERİCİLERE SATILDI

  • Ancak ÖTV indiriminin ardından Ticaret Bakanlığını birçok konuda şikayet gelmeye başladı.
    Vatandaşlar, ÖTV indiriminin ardından ‘bayilerde araç bulamadıklarını’, ‘bayilerin ellerinde araç olmadığını söylediği’, ‘galerilerle anlaşıp araçları onlara sattıkları’, ‘toplu satış yaptıkları’ yönünde şikayetlerde bulundu.

SATIŞLAR DİDİK DİDİK

Bakanlık bu iddiaları araştırmak üzere düğmeye bastı. Ticaret Bakanlığı Teftiş Kurulu otomotiv sektörünü mercek altına aldı. Önümüzdeki dönemde galericilerin yanı sıra otomobil bayileri de denetlenecek.

BÜROKRASİ SAHADA

  • Hal, market ve son olarak otomobil sektörü ile genişleyen denetleme zincirine üst düzey bürokrasi de dahil edildi. İncelemeleri kıdemli müfettişler, genel müdür yardımcıları yürütüyor.
    Söz konusu alanlara ilişkin denetimlerin en geç 1,5 ay içerisinde tamamlanması ve raporların Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a sunulması bekleniyor.
#ÖTV
#Ticaret Bakanlığı
#Mehmet Muş
3 yıl önce