İş Bankası'nın karı beklentileri aştı

Yeni Şafak
14:13, 11/02/2019, PazartesiG: Güncelleme: 14:28, 11/02/2019, Pazartesi
Reuters
İş Bankası'nın karı beklentileri aştı
İş Bankası.

İş Bankası'nın 2018 net kârı yüzde 9.2 artışla 6.8 milyar liraya yükseldi.

Bankanın net kârı dördüncü çeyrekte ise yüzde 83 artışla 2.2 milyar lira olarak gerçekleşti. Banka geçen yıl dördüncü çeyrekte 1.2 milyar lira net kâr elde etmişti.

Dördüncü çeyrek sonuçlarının ardından İş Bankası hisselerindeki kazanımlar gün içinde yüzde 3'ün üzerine çıkarken; hisseler saat 1345 itibarıyla 2.58 primle 5.56 lirada bulunuyor. Bankacılık endeksi yüzde 2.86, BIST-100 endeksi ise yüzde 1.8 yukarıda.

TEB Yatırım'ın sabah notunda, İş Bankası'nın beklentilerin çok üzerinde gerçekleşen dördüncü çeyrek bilançosunun endekse de pozitif yansıyacağı belirtildi.

Ziraat Yatırım'dan bankanın finansal sonuçlarına ilişkin yapılan değerlendirmede ise, piyasanın 1.5 milyar liralık beklentisine karşın dördüncü çeyrek net kârının 2.2 milyar lira seviyesinde gerçekleştiğine dikkat çekilerek, "Tahminimizdeki sapmada, diğer faaliyet gelirlerinin beklentimizin üzerinde, karşılık ve operasyonel giderlerinin ise beklentimizin altında gerçekleşmesi etkili olmuştur" denildi.

Bankanın Cuma akşamı açıkladığı konsolide olmayan bilançosuna göre krediler 2017 sonuna kıyasla yüzde 8.3 artışla 260.2 milyar lira oldu.

Net faiz gelirleri geçen yılın tamamında yüzde 29.1 artışla 17.1 milyar lira olurken, ücret ve komisyonlar yüzde 30.6 artışla 4.4 milyar liraya çıktı.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bankanın aktif büyüklüğü 2018'de yüzde 15 artışla 416.4 milyar TL'ye yükseldi.

Bankanın mevduat hacmi ise 2017 yılsonuna göre yüzde 20.4 artarak 245.3 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

Açıklamaya göre, sorunlu kredilerin toplam kredilere oranı yüzde 4.1 düzeyinde gerçekleşti.

  • İş Bankası'nın 2018 özkaynak büyüklüğü yüzde 15.7 artarak 49.7 milyar TL'ye ulaştı. Sermaye yeterlilik oranı ise 2018 sonu itibarıyla yüzde 16.5 oldu.

İş Bankası hisseleri 5 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "İş Bankası Hazine'nin malı olacaktır" açıklamasının ardından yüzde 6 kayıpla 5.4 liraya kadar gerilemiş ve dalgalanmıştı. Bu hareket bankacılık endeksinde de etkili olmuştu.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026