|

İslami Kalkınma Bankası BİST'e ortak oluyor

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, "İslami Kalkınma Bankası'nın borsaya ortak olmasını istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak
10:41 - 19/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:56 - 19/04/2017 Çarşamba
AA
Borsa İstanbul
Borsa İstanbul

Borsa İstanbul (BİST) Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, "İslami Kalkınma Bankası'nın borsaya ortak olmasını istiyoruz ve anlaşmayı üç ay içinde sonuçlandırmayı planlıyoruz" dedi.

Karadağ, "İslami Kalkınma Bankası'nın payı daha düşük olacak, yüzde 10 yüksek bir oran" şeklinde açıklama yaptı.

Himmet Karadağ, " Bu baharla birlikte yen, ürün, yeni halka arzlar konuşma niyetindeyiz. Mayıs'tan itibaren en az iki haftada bir yeni ürün sunmak istiyoruz. Hedefimiz mayıs ayından itibaren her hafta yeni ürün ya da lansmanla sermaye piyasalarına hareketlilik getirmek" şeklinde konuştu.

"Borsayı halka arza hazırlıyoruz"

Borsayı halka arza hazırladıkladıklarını ifade eden Karadağ, "Halka arz öncesi İslam Kalkınma Bankası'nı da stratejik ortaklarımız arasına katmak istiyoruz. İslam ülkeleri arasında altın transferinin, ticaretinin, takas dahil kolaylaştırılması için görüşmelerimiz devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Karadağ, "Sermaye piyasalarında yatırımcı sayısının arttığı ve katma değere dönüşen işlemlerin olduğu bir ortamı arzu ediyoruz" dedi.


#​İslami Kalkınma Bankası
#BİST
#Himmet Karadağ
7 yıl önce