|

Kırmızı et fiyatına yüzde 5 indirim

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla zammı fırsat bilenler kırmızı et fiyatlarını yüzde 30 arttırdı. Bu artışa karşı ESK da 10 Ağustos'tan itibaren kıyma, kuşbaşı ve pirzolada yüzde 5 indirim kararı aldı.

Yeni Şafak
04:00 - 9/08/2015 Pazar
Güncelleme: 22:09 - 8/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda ele alınan ve fiyatları yüzde 30 artan et fiyatlarının düşürülmesi için bir hamle de Et ve Süt Kurumu (ESK)'ndan geldi. Kurum, kıyma, kuşbaşı ve pirzola gibi ürünlerde indirim yapma kararı aldı. Böylelikle, ESK mağazalarında satılan ürünlere yüzde 5 indirim yapılacak. Fiyatlar 10 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak.



PİYASAYA GÖRE YÜZDE 27 DAHA UCUZ


Piyasa fiyatlarına oranla yüzde 23 daha ucuz satış yapan ESK mağazalarında yeni indirimli fiyatlarla birlikte, kıyma, kuşbaşı gibi parça dana etleri yüzde 27 daha ucuza tüketiciye ulaştırılacak. ESK Genel Müdürü Kasım Piral şunları söyledi: “Kırmızı et fiyatlarını düzenlemeye yönelik tedbirler alacağız. Piyasa fiyatlarının gevşemesi için adım adım müdahale edeceğiz. Kurumumuz dana parça paket et fiyatları ile piyasa fiyatları arasında, indirim yapılmadan önce yüzde 23 oranında bir fiyat farkı zaten söz konusu idi. Pazartesiden itibaren tüm ESK mağazalarında başlayacak indirimle birlikte mağazalarımızda yaklaşık yüzde 27 daha ucuz et satıyor olacağız.”



Lüks restorana talep artıyor


Merkez Bankası'nın enflasyon raporu ile gündeme oturan kırmızı etin, kasap, market, geleneksel lokantalar ile et işleme teknikleri, lezzet ve sunum yönünden farklı ürünler sunan “steak house”lar arasındaki fiyat farkı dikkati çekiyor. Lüks et restoranlarına talep her geçen gün artarken, bu restoranların aşçıları, fiyatlarındaki artışla gündeme oturan etin en iyi kısımlarını kasapların yeterince değerlendiremediğini öne sürüyor.


#et fiyatları
#ette indirim
#et piyasası
9 yıl önce