|

Marketlerde verilen poşetler paralı oluyor

Marketlerde poşetlerin parayla satılmasını da içeren Atık Yönetmeliği Kanun Teklifi Meclis'e sunuldu. Düzenlemenin yasalaşmasıyla 15 mikron ila 50 mikron arası kalınlıkta olan plastik alışveriş poşetleri, market kasalarında tüketiciye ücretli olarak verilmeye başlanacak.

Yeni Şafak
12:06 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 12:40 - 13/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Plastik poşetlerin çevre koruma faaliyetleri kapsamında ücretlendirilmesi teklif edilmişti.
Plastik poşetlerin çevre koruma faaliyetleri kapsamında ücretlendirilmesi teklif edilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 100 günlük eylem planında yer alan plastik poşetlerin çevre koruma faaliyetleri kapsamında ücretlendirilmesine yönelik düzenlemede önemli bir gelişme yaşandı.

Marketlerde poşetlerin parayla satılmasını da içeren Atık Yönetmeliği Kanun Teklifi Meclis'e sunuldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği (AB) mevzuatına uyum çalışmaları kapsamında hazırlanan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği, geçtiğimiz yılın Aralık ayında Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Ücretsiz dağıtım sona erecek

Yeni yönetmeliğe göre plastik torbalar, mesafeli sözleşmelerle yapılan satışlar da dahil olmak üzere satış noktalarında tüketiciye ücretsiz temin edilemeyecek ve ücretsiz teminine imkan verecek herhangi bir promosyona veya kampanyaya dahil edilemeyecek
. 15 mikron ila 50 mikron arası kalınlıkta olan plastik alışveriş poşetleri, market kasalarında tüketiciye ücretli olarak verilmeye başlanacak.
Bu kalınlığın altında veya üstünde olan poşetler, eskiden olduğu gibi ücretsiz verilmeye devam edecek.
#Poşet
#Market poşet
#Atık Yönetmeliği
5 yıl önce