Milyonlar yollara dökülecek

Yeni Şafak
09:23, 25/08/2017, CumaG: Güncelleme: 09:42, 25/08/2017, Cuma
Diğer
Milyonlar yollara dökülecek
Yolculuklar bugün akşamdan itibaren yoğunluk kazanacak.

10 günlük bayram tatili turizmi coşturdu. 20 milyon kişi yollara düşecek. 15 milyon kişi otobüs, uçak ve trenle, 5 milyon kişi de aracıyla tatil yörelerine ya da memleketlerine gidecek.

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılması üzerine sezonun son tatilini değerlendirmek isteyen yaklaşık 20 milyon kişi, yer değiştirecek. 15 milyon kişi, uçak, otobüs ve trenle yolculuk yapacak, 5 milyon kişi de kendi araçlarıyla yollara düşecek. Tatil yörelerine ve memleketlerine gitmek isteyenler tarafından yoğun talep gören şehirler arası otobüslerle tatil süresince günlük 1 milyon yolcu taşınacak. Yolculuklar bugün akşamdan itibaren yoğunluk kazanacak.
Bu hareketlilik bayram sonrasında okulların ve üniversitelerin açılmasına bağlı olarak Eylül sonuna kadar sürecek. Bayram süresince otobüslerle 10 milyon yolcu taşınması bekleniyor. Takvim'de yer alan habere göre vatandaşlara daha rahat seyahat imkanı sunmak amacıyla TCDD Taşımacılık AŞ'ye bağlı Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattına ilave seferler konuldu. 26 ve 31 Ağustos ile 4 Eylül'de Ankara'dan 08.45, Pendik'ten 18.45'te hareket edecek 6 ilave YHT seferiyle hizmet verilecek.
Turist geliyor
Ankara-İstanbul hattında 2 bin 454 kişilik ilave YHT yolcu kapasitesi sağlanacak. Havayoluyla da yaklaşık 4 milyon yolcunun taşınması öngörülüyor. 25 Ağustos-4 Eylül'de 7 büyük havalimanında 42 bin 109 uçuş gerçekleştirilecek. Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Bayramda 1.5 milyon turist ve 1.5 milyar dolar gelir elde edilmesini bekliyoruz" dedi.
Plaj çantası 6 bin TL

Bayram tatilinin 10 güne çıkarılmasıyla yazın son günlerini sahillerde geçirmek isteyen vatandaşların yeni bir plaj çantası oluşturması için gereken maliyet 130 liradan başlıyor, 6 bin liraya kadar çıkıyor. Mayo, güneş koruyucusu, plaj havlusu, terlik, güneş gözlüğü ve şapka gibi ürünlerin fiyatları; tercih edilen yere, markaya ve kaliteye göre değişiklik gösteriyor.

Yollar ve parklar ücretsiz
Kurban Bayramı süresince Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ve köprülerden geçişler ücretsiz olacak. Bakanlar Kurulu kararına göre, Kurban Bayramı dolayısıyla 30 Ağustos Çarşamba saat 00.00'dan başlayarak, 5 Eylül Salı günü saat 07.00'ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlerde ücret alınmayacak. Belediyelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri de 1 Eylül 00.00'dan başlayarak, 4 Eylül saat 24.00'e kadar ücretsiz olacak. Bu arada İstanbullular, Kurban Bayramı'nın ilk 3 günü İSPARK'ın yol üstü otoparklarını ücretsiz kullanabilecek.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026